Kirjoitukset avainsanalla #tärkeä #työ

www.Pixabay.com

Kun esikoiseni syntyi 2008 ajatukseni työnkuvasta muuttuivat. Olin aikaisemmin tehnyt vanhustyötä, mutta tiesin, että ala ei ollut se oikea minulle. Äitiys sai nimittäin minussa uusia puolia esille ja huomasin, miten inspiroiduin aina uudelleen ja uudelleen kaikesta siitä tekemisestä, mitä lapsen kanssa teimme. Huomasin, kuinka luontevaa lapsen kanssa oli olla. Sain laulaa, lorutella, askarrella, hoitaa, huolehtia ja kantaa vastuuta lapsesta. 

Halusin päästä hoitamaan lapsia. 

Hain työpaikkaa päiväkodista Helsingistä ja sain paikan heti. Ensimmäistä kertaa elämässä ymmärsin löytäneeni oikean työn itselleni. Työpaikan, jossa todella viihdyn. Työn, jossa pystyn olemaan täysin oma itseni. Hauska, iloinen ja avulias hoitaja. 

Arvostan työtäni, koska se saa minut tuntemaan itseni tarpeelliseksi. On mielestäni hienoa tukea lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Nähdä lasten kehittymistä päivittäin ja ne upeat onnistumisen ilot arjen ympärillä. Lapset oppivat koko ajan uutta ja mikä onkaan hienompaa, kuin nähdä vierestä jokaisen lapsen suuri oppimisen kehittyminen esim. vuoden aikana. On ilo tehdä yhteistyötä lasten vanhempien kanssa ja luoda arvokas kasvatuskumppanuus. (Kasvatuskumppanuus tarkoittaa vanhempien ja päivähoidon henkilökunnan tasavertaista kohtaamista.) Kun näen tyytyväisen perheen ja luottamuksen välillämme, tunnen valtavan suurta onnistumisen iloa.

Tiedän olevani oikeassa työssä, koska saan siitä paljon iloa. Tässä työssä opin itsekin kokoajan uutta ja on tärkeää tehdä sellaista työtä, joka todella inspiroi eteenpäin. 

Tunnen tekeväni arvokasta työtä ja tiedän, että lastenhoitoala on minulle kutsumustyö.

 

 

 

  

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Sellainen tunne on tällä hetkellä 😊. Kiitos kauniista sanoista 🙇‍♂️. Tärkeä työ minunkin mielestäni.

Helena Kekkonen

Seuraa 

Täällä kirjoittaa 30- vuotias avarakatseinen terveydenhuollon ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Intohimona on katsella maailmaa positiivisin silmin ja tarjota lukijoille piristäviä ajattelemisen aiheita elämästä. Haluan vaalia myönteisiä ajatuksia, vaikka elämä ei sellaista joka hetki olisikaan. Erilaiset hiuskampaukset ovat vahvuuksiani ja joskus blogissani myös leivotaan. 

Blogiarkisto

2018