On taas aika voikukkien. Olen viime vuosina kokeillut tehdä syötävää sekä voikukan lehdistä (salaattia, lettuja, sämpylöitä) että sen nupuista ja kukinnoista (mehua, likööriä, leipää).

Voikukan nuppujen valmistamisesta ruoaksi olen kirjoittanut ainakin päivityksissäni Maistuisivatko voikukan nuput? (4.6.2017) sekä Viiniä ja villejä yrttejä (17.12.2017). Laitan tähän vielä nuppujen paisto-ohjeen muistutukseksi siitä, kuinka helposti niistä saa hyvää syötävää.

Poimi voikukan nuput paikasta, joka ei ole lähellä tietä. Et vättämättä tarvitse saksia, sillä nuppu irtoaa varresta myös sormin napsaisemalla. Jos et heti kerkiä ruoanlaittopuuhiin, ei hätää; nuput säilyvät jääkaapissa useamman päivän.

Jos taas ehdit touhuta keittiössä, voit edetä nuppujen suhteen vaikkapa näin:

1.Huuhtele nuppuset kylmällä juoksevalla vedellä.

2. Kuumenna paistinpannu ja tuikkaa sille oliiviöljyä.

3. Levitä nuput pannulle. Kääntele välillä.

4. Mausta sitruunasta puristetulla mehulla ja suolalla.

Monessa ohjeessa suositellaan käytettäväksi merisuolaa. Kun viimeksi paistoin voikukan nuppuja, merisuola oli loppunut, joten käytin sitä, mitä kaapissa sattui olemaan. Kuvan annokseen ripottelin suolaa aluksi puoli teelusikallista. Kun se ei tuonut rittävästi makua, lisäsin toiset puoli teelusikallista.

Sitruunan ja suolan lisäksi kannattaa kokeilla muitakin mausteita sen mukaan, mistä sattuu pitämään. Itse ajattelin lisätä seuraavaan nuppupannulliseen murskatun valkosipulinkynnen.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat