Kirjoitin kaksi viikkoa sitten loppukesän kirpparibisneksistä (Mikä mukava yllätys - kirppispöytä tuotti voittoa! 15.9.2019).

Vaikka sain tavaraa myytyä aika hyvin, vaatteista kauppansa tekivät ainoastaan vuosia sitten Kreikasta hankkimani hellemekko sekä jälkikasvun sortsit ja kolmet farkut. Tämä oli pieni pettymys; olihan yksi myyntipöydän vuokraamisen tärkeimpiä syitä ollut pyrkimys päästä eroon tarpeettomiksi käyneistä vaatteista.

Myymättä jäi siis kassillisen verran täysin ehjiä ja hyväkuntoisia vaatteita. Mitä niille voisi tehdä? Varastoidako kaappiin seuraavaa kirpparimyyntiä varten? Olisihan niissä ollut hintalaputkin valmiina.

Koska ajatus ylimääräisistä vaatteista kaapin perällä tilaa viemässä ei innostanut, päätin viedä ne Suomen Punaisen Ristin kirpputorille.

SPR:n kirpputorit ottavat lahjoituksina vastaan niin vaatteita kuin tavaroitakin. SPR:n kirppiksen verkkosivuilla (www.spr-kirppis.fi) annetaan ohjeita siitä, millaisia lahjoitusvaatteiden pitäisi olla: puhtaita, tahrattomia, ehjiä ja sellaisenaan myyntikuntoisia.

Lahjoitukset laitetaan myyntiin ja tuotto käytetään verkkosivujen mukaan paikalliseen hyväntekeväisyystyöhön.

Olen vienyt vaatteita SPR:n kirppikselle useita kertoja. Yleensä minut on ohjattu varastohuoneeseen, jossa kirppiksen työntekijät ovat tarkistaneet vaatekappaleiden kunnon. Näin toimitaan, jotta ihmiset eivät yrittäisi salakuljettaa kirpputorille likaisia tai käyttökelvottomia vaatteita.

Tällä kertaa vaatteiden kuntoa ei hämmästyksekseni tarkistettukaan. Ehkä henkilökuntaa oli paikalla tavallista vähemmän eikä lahjoitusten tutkimiseen ollut aikaa? Myyjä kehotti minua jättämään kassini varastohuoneen oven eteen eikä näyttänyt epäilevän, että sen pohjalla voisi olla piilossa vaikkapa kissojen kynsimä neule tai värinsä päästänyt t-paita (ei ollut).

Ennen kirpputorin sulkemista ehdin vielä kierrellä kirppikselllä, jossa vaatteet on ryhmitelty kauniisti värien mukaan. Onneksi maltoin pitää järjen päässäni. Olisi ollut vähän noloa ostaa vaatekaappeihin uutta täytettä, kun olin juuri päässyt eroon kassillisesta tarpeettomia vaatteita.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat