Kirjoitin villiyrttikasvoveden tekemisestä viime kesänä (päivitys 17.7.2017) otsikolla Sadevesi + kanerva = kasvovesi. Tuolloin kuvailin, miten kätevää on, kun yrttikasvoveden pohjana voi käyttää ihan tavallista sadevettä. Niin, olisihan se kätevää - jos sataisi.

Tänä kesänä taivaalta on tullut vettä harvakseltaan ja silloin kun sitä on tullut, en välttämättä ole sattunut päivystämään kotona keräysastioiden kanssa. Niinpä yrttikasvovesien tekeminen on jäänyt vähäiseksi.

Pari päivää sitten kävin lähiapteekissa kyselemässä sadeveden vaihtoehdoksi suositeltua tislattua vettä. Avulias farmaseutti kertoi, että sellaista heillä ei ole myynnissä, mutta ehdotti, että kokeilisin kasvoveden valmistamiseen sterilisoitua vettä. Ajattelin sen ajavan saman asian. Tärkeintä kuitenkin lienee, että siinä ei ole samantyyppisiä epäpuhtauksia kuin kraanavedessä.

Olin jo ostamassa isoa pulloa, kun farmaseutti huomautti, että kaikki vesi pitäisi hygieniasyistä käyttää kerralla. Sterilisoitu vesi ei kuulemma säily edes jääkaapissa pullon avaamisen jälkeen. Koska villiyrttikasvovesikään ei säily kuin korkeintaan viikon, tuntuisi hassulta tehdä sitä valtavan iso annos. Niinpä tyydyin kahteen pikkuruiseen pulloon.

Yrttikasvoveden valmistaminen oli nopea toimitus. Mittasin kulhon pohjalle 1,5 rkl vasta poimittuja ja huuhdeltuja siankärsämön kukkia. Valitsin siankärsämön, koska en ole aiemmin juurikaan kokeillut sitä kotikosmetiikassa (korkeintaan pari kertaa jalkakylvyissä). Lisäksi siankärsämön sanotaan auttavan iho-ongelmissa ja puhdistavan ihoa. 

Kiehautin sterilisoidun veden (yht. 40 ml) ja kaadoin sen kulhoon kukkien päälle. Annoin niiden hautua noin 25 minuuttia (ohje: vähintään 15-30 min). Tämän jälkeen siivilöin veden säilytysastiaan suodatinpussin läpi.

Siankärsämökasvovesi tuoksuu hyvältä ja jättää ihon mukavan tuntuiseksi. Voisin jatkossakin käyttää sitä kasvoveden ainesosana.

Näin luonnonmukaisuuden ystävänä kuitenkin  vähän harmittaa käyttää yrttikasvoveden pohjana ostettua vettä, joka on varsin hintavaa ja vielä muovipulloihin pakattua. Sadetta odotellessa... Tällaista  ongelmaa ei toden totta ollut viime kesänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat