Viime viikkojen blogipäivityksissäni olen keskittynyt lähinnä siihen, miten saisin hyötykäytettyä syksyn runsaan omenasadon. Olen kokeillut muun muassa omenoiden kuivaamista sekä omenamehun ja -liköörin valmistamista.

Myös vaihtokauppaa olen käynyt: yksi ämpärillinen omppuja vaihtui kesäkurpitsoihin, toinen luumuihin. Mitä kesäkurpitsoista ja luumuista tein, onkin jo toinen juttu...

Olette varmasti jo totaalisen kyllästyneitä omppuihini, joten olkoon tämä viimeinen niihin liittyvä päivitys. Korkeintaan omena-kaneliliköörin onnistumisesta saatan raportoida sitten, kun se on ajankohtaista.

Viime lauantaina kokeilin omena-kaurapaistosta. Sen tekeminen oli niin helppoa, että haluan jakaa (muokattua) ohjetta eteenpäin.

Olin juuri laittanut uunin lämpiämään, koska suunnitelmissa oli tehdä päivälliseksi lohi-kasvispelti. Siinäpä tuli mieleen, että olisi järkevää valmistaa samoilla lämmöillä myös jokin jälkiruoka. Sitten muistin omena-kaurapaistoksen ohjeen, jonka olin ottanut talteen Me Naiset -lehdestä.

Omena-kaurapaistokseen tarvitset seuraavat aineet:

4-8 omenaa

100 g voita

1/2 - 1 dl fariinisokeria

3 dl kaurahiutaleita

hyppysellinen suolaa

(1/2 tl kanelia tai kardemummaa)

(1/2 tl vaniljasokeria)

 

Näin toimin:

1. Huuhtelin 8 pienehköä omenaa ja pilkoin ne uunivuokaan. Siemenkotia en vuokaan huolinut.

2. Ohjeen mukaan minun olisi pitänyt sulattaa 100 g voita, mutta kiireen takia oikaisin vähän: laitoin kulhoon 2 dl juoksevaa leivontamargariinia.

3. Sekoitin margariinin joukkoon kaurahiutaleet.

4. Fariinisokeria ei ollut (kiva huomata siinä vaiheessa), joten korvasin sen siirapilla. Sekoitin siis margariinin ja kaurahiutaleiden kaveriksi 1 dl siirappia.

4. Levitin seoksen vuokaan omenoiden päälle.

5. Kypsensin paistosta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

6. Lisäsin valmiin paistoksen pinnalle pari teelusikallista hunajaa.

Totesimme omena-kaurapaistoksen oivalliseksi jälkiruoaksi, joka maistuu hyvältä myös kylmänä. Ohjeen mukaan paistoksen kyytipojaksi sopisivat vaniljakastike tai vaniljajäätelö, mutta oikein maistuvaista se oli ilmankin.

Huono puoli oli se, että paistosta tuli ahmittua liikaa. Yritin vakuutella itselleni, että omenat ovat terveellisiä, ja unohtaa, että jälkkärissä oli myös runsain mitoin rasvaa ja sokeria. Mutta ovatko ne rasvat ja sokerit niin vaarallista, jos tällaista herkkua syö kuitenkin vain kerran tai pari vuodessa?

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat