Alkuviikko on sujunut ainakin täällä keskisessä Suomessa varsin viileissä merkeissä. Päivisin lämpötila on jäänyt 15 asteen alapuolelle, ja yöllä on ollut vieläkin kylmempää.

Ei käy kieltäminen, etteikö tällainen kalseus keskellä parasta kesäloma-aikaa vähän harmittaisi. Koska ulkoilu on viime päivinä vaatinut toppauksia useamman vaatekerroksen verran, olen suosinut erilaisia sisätiloissa tapahtuvia aktiviteetteja.

Esimerkiksi eilen illalla tein kasvonaamion nokkosen lehdistä.

Olen kirjoittanut blogipäivityksissäni villiyrttinaamioista aiemminkin (Kauneutta ilman lisäaineita - kasvonaamio villiyrteistä 10.7.2017 ja Kanervainen kasvonaamio tekee hyvää iholle 16.9.2018). Tuolloin kasvonaamioiden yrtteinä olivat poimulehti ja kanerva.

Teen nokkosnaamioita aina silloin tällöin. Oma ihoni on kuiva, ja nokkosen on todettu sopivan erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Jotkut ovat ihmetelleet, miten nokkosen lehtiä voi käyttää kasvonaamiossa. Eivätkös ne poltinkarvat vahingoita ihoa? Eivät vahingoita, jos nokkosen lehdet kuivataan ja murskataan jauhoksi ennen naamioon laittamista.

Nokkoskasvonaamioon tarvitaan seuraavat ainesosat:

1 rkl nokkosjauhetta

2 rkl maissijauhetta (Normaalille/rasvaiselle iholle sopivat hienoksi jauhetut kauranjyvät tai kaoliinisavi.)

2 rkl sitruunasta puristettua mehua (Nesteeksi käyvät myös mm. vesi, maito, kerma, hunaja, jogurtti tai kananmuna.)

1 tl hunajaa

 

Näin toimin:

1. Murskasin aiemmin kuivaamani nokkosen lehdet jauheeksi.

2. Mittasin maissijauheen.

3. Puristin sitruunasta mehua.

4. Sekoitin aineet keskenään. Nestettä kannattaa lisätä sen mukaan, minkä paksuista naamiosta haluaa. Sitruunan mehua meni noin kolme ruokalusikallista, ennen kuin sain seoksesta mieleiseni. Lisäsin hieman hunajaa.

Annoin nokkosnaamion vaikuttaa kasvoilla noin kymmenen minuuttia, minkä jälkeen pyyhin sen talouspaperiin. Kasvojen iho tuntui virkistyneeltä ja kosteutetulta - niin kuin aina nokkoskasvonaamion jäljiltä. 😃

 

 

 

Kaksi ylintä kuvaa: Pixabay

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat