Kirjoitin muutama viikko takaperin Ecokodin ekologisesta pyykkipulverista (Kokeilin ympäristöystävällistä pyykinpesuainetta - tuliko puhdasta? 22.9.2019). Viime viikolla kokeilin saman yrityksen konetiskitablettia.

Ecokodin verkkosivuilla (www.ecokoti.com) konetiskitablettien kerrotaan olevan paitsi täysekologisia, myös myrkyttömiä. Yksi tabletti sisältää verkkosivujen mukaan natriumbikarbonaattia, citric acidia, magnesiumsulfaattia ja vettä. Ensin mainittu on käsittääkseni ruokasoodaa, citric acid taas sitruunahappoa.

Ecokodin blogiartikkelissa (Salla Vauhkonen 23.8.2019) ekologisten konetiskitablettien korostetaan sopivan kaikkien, myös herkempien ihmisten, käytettäviksi, koska ne ovat hajusteettomia eivätkä sisällä eteerisiä öljyjä tai huuhtelukirkasteita.

Mitenkäs konetiskitablettien kokeilu sujui?

Tarkistin ensin käyttöohjeen. Siinä kehotettiin huuhtelemaan astiat ja täyttämään astianpesukone normaalisti. Tämän jälkeen piti asettaa yksi tabletti pesuainelokeroon tai aterinkoriin. Kuulosti yksinkertaiselta.

Tunnustan, etten huuhdellut ihan kaikkia astioita vaan ainoastaan likaisimmat. Puhtaammat pyyhkäisin talouspaperilla. Laitoin yhden kauniin, sydämen muotoisen tabletin pesuainelokeroon.

Astianpesukone hoiti hommat normaaliin tapaansa. Oli aika avata luukku ja tutkia astiat. Puhdasta tuli! Lupausten mukaisesti koneessa ja astioissa ei ollut voimakasta teollista tuoksua.

Seuraavaksi voisin kokeilla, miten ekologinen konetiskitabletti puhdistaa vaikkapa lasisen uunivuoan, jonka reunoihin ruoka tuppaa sitkeästi pinttymään. Ensin pitäisi vain keritä tekemään uuniruokaa. Jospa syyslomalla ehtisin...

 

Ylin kuva: Pixabay

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat