Jälkikasvu siivosi vaatekaappiaan ja heitti pois tarpeettomiksi käyneitä vaatteita. Aika iso pino niistä kertyi.

Virttyneet, haalistuneet ja reikäiset vaatteet vein KappAhlin kierrätykseen. Loput arvioin myyntikelpoisiksi. Eipäs sitten muuta kuin kirpparipöytää varaamaan.

Pidin kirppispöytää viimeksi maaliskuussa. Harmikseni sain huomata, että pöytävuokran maksamisen jälkeen käteeni ei jäänyt kuin muutama kolikko. Kirjoitin aiheesta blogissani 31.3. otsikolla Kun kirpparipöydän tuotto oli neljä euroa - mikä meni vikaan?

Päivitykseni palautteista kävi ilmi, että moni muukin oli kokenut saman: kirpparituotto oli jäänyt pieneksi, ja joku oli jäänyt jopa miinuksen puolelle. Palautteissa pohdittiin muun muassa sitä, ovatko nettikirpparit ohittaneet suosiossa perinteiset kirpputorit.

Moni saattaa kokea netin kautta ostamisen vaivattomampana tapana tehdä ostoksia. Toki on varmasti yhä niitäkin ihmisiä, jotka nauttivat kirppareilla kiertämisestä ja haluavat nähdä tavaran tai vaatteen luonnossa ennen ostopäätöstä.

Ystäväni oli pitänyt heinäkuun alkupuolella kirpparipöytää kaupungin keskustassa sijaitsevalla kirpputorilla. Voitto oli ollut kuulemma yli 30 euroa. Kun kyselin, mitä hän oli myynyt, sain vastaukseksi, että enimmäkseen ihan tavallisia vaatteita.

Koska en omista autoa, varasin pöydän tutulta, lähellä sijaitsevalta kirpputorilta, jonne saan vietyä "myyntiartikkelit" kätevästi pyörällä.

Vaatteita silittäessäni muistin taas, että kirpparipöydän pitämisessä on oma vaivansa. Myös hinnoittelu tuotti ongelmia, vaikka aika kokenut kirppismyyjä olenkin. Jos vaatteen hinta on liian korkea, kukaan ei osta sitä. Jos hinta taas on liian alhainen, itselle ei jää mitään käteen. Pahimmassa tapauksessa joku ostaa iloisin mielin vaikkapa alihintaisen takin ja myy sen kalliimmalla jollain toisella kirpputorilla.

Vaatteiden lisäksi kiikutin kirppikselle toiveikkaana muun muassa jälkikasvun vanhoja kirjoja, helyjä ja pieniä koriste-esineitä. Aku Ankan taskukirjoja vein ison pinon, vaikka ne kokemukseni mukaan eivät mene kovin hyvin kaupaksi. Yritetään nyt kuitenkin. Muutama kodintekstiilikin pääsi kirppispöytää koristamaan.

Aiempina vuosina niin hyvin kauppansa tehneitä DVD:itä ei maaliskuussa ostettu kuin pari. Nyt laitoin hinnan todella alas: vain 30 sentillä joku onnellinen pääsee katsomaan elokuvaa. Eri asia sitten on, kuinka monesta kodista enää löytyy DVD:n katsomisen mahdollistava laitteisto.

Aion käydä järjestelemässä pöytääni päivittäin, jos vain suinkin kerkiän. Ensimmäisenä päivänä oli mennyt aikoinaan Kreikasta hankkimani hellemekko ja jälkikasvun sortsit. Jospa kauppa kävisi jatkossakin.

 

 

Ylin kuva: Pixabay

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat