Viime viikon päivityksessäni (Joululahjaksi vuohi? Tai apua kodittomalle kissalle? Tai ehkä sittenkin moskiittoverkko?) kerroin, että annamme jälkikasvun kanssa toisillemme aineettomat lahjat.

Meillä on kuitenkin useita sukulaisia, jotka esittivät tavaralahjatoiveen. Nyt lahjat on ostettu ja on aika paketoida ne. Mutta miten? Joululahjapaperit ovat toki kauniita mutta ongelmallisia kierrätyksen kannalta. Käytettyjä lahjapapereita ei näet saa laittaa paperinkeräykseen, vaan niiden oikea osoite on sekajäte, jota tuppaa muutenkin tulemaan runsaasti joulunpyhien aikaan.

Miten joululahjat voisi paketoida ympäristöystävällisesti? Oma äitini tapasi säästää lahjapapereita ja käyttää niitä uudestaan seuraavana jouluna. Tämä luonnollisesti onnistui vain siinä tapauksessa, että paketti oli maltettu avata nätisti, niin että paperi oli säilynyt ehjänä. Aikuisiällä olen myös saanut upeita itse tehtyjä joulukortteja, joissa on hyödynnetty lahjapapereiden erilaisia kuvia ja kuvioita.

Itse en ole joululahjapapereita säästänyt, koska olen ajatellut varastoinnin vievän liikaa arvokasta kaappitilaa. Pitää siis kokeilla muita paketointitapoja.

Idea käyttää sanomalehtipaperia joululahjan kääreenä on tullut viime aikoina esille usealtakin taholta. Viimeksi taisin lukea siitä Ecokodin verkkosivuilta.

Eipä muuta kuin kokeilemaan. Lahjan saaja on itsekin hyvin innostunut kierrättämisestä, joten tuskinpa hän pahastuu nähdessään pakettinsa sanomalehtiverhoilun. Lahja on kirja, minkä ansiosta paketointi on varsin nopea toimitus. Lahjanaruksi kietaisen pätkän vihreää villalankaa.

Muiden sukulaisten reaktiota sanomalehtipaperiin lahjan kääreenä en osaa ennakoida, joten päätän kokeilla jotain muuta. Mites folio? Senhän voi kierrättää metallinkeräykseen.

Foliolla paketointi on erittäin helppoa. Se kietoutuu mukavasti lahjan ympärille, eikä teippiäkään välttämättä tarvita. CD-levyt paketoin siten, että folion kirkas puoli tulee päällepäin.

Kaksi kirjaa paketoin niin, että päällepäin asettuu folion sameampi puoli. Minusta lopputulos on kauniimpi näin.

Lahjanarut ovat aikoinaan olleet puseroiden ripustamiseen tarkoitettuja naruja (ovat siis olleet vaatekappaleiden sisäpuolella).

Pienet kosmetiikkatuotteet mahtuvat vanhaan sydämenmuotoiseen suklaarasiaan.

Pullo luomusampoota menee samalle ihmiselle, mutta suklaarasiaan sitä ei saa tungetuksi millään. Avuksi tulee ainakin pariin kertaan kierrätetty jouluinen lahjapussi, johon pullo sopii hyvin.

Mitä sukulaiset mahtavat tuumata näistä ekologisista lahjakääreistä? Se selviää viimeistään jouluaattoiltana.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat