Puolukkalikööri sai muhia jääkaapissa yli kaksi kuukautta. Ehkä sitä olisi pitänyt sekoitella välillä, mutta asia pääsi jotenkin unohtumaan kaiken kiireen keskellä. En osaa sanoa, kärsikö likööri huolimattomuudestani vai ei.

Kun nostin säilytyspurkin jääkaapin perältä päivänvaloon, huomasin että kaikki puolukat olivat nousseet juoman pintaan. Likööri oli kauniin väristä mutta aika sakkaista.

Käytin puolukoiden ja sakan siivilöimiseen sukkahousuja. Vedin ne kokonaan kulhon yli ja laskin purkin sisällön varovasti siivilän läpi. Toimi erinomaisesti; sekä puolukat että sakka jäivät sukkahousun pintaan.

Yksi asia yllätti. Olin kuvitellut, että puolukat olisivat yli kahden kuukauden liotuksen jälkeen sellaisia laihoja littanoita, mutta ehei, ne olivat pulskia ja erittäin hyvänmakuisia. Sen kummempia ajattelematta heittelin niitä suuhuni, kunnes tajusin, miksi ne olivat niin pulskia: hyvänen aika, nehän olivat turvonneet jaloviinasta!

Eipä siis ihme, että juoman pullotus sujui hyvinkin hilpeissä merkeissä. Sen verran oli kuitenkin älynrippeitä tallella, että hoksasin ensin puristella puolukoista ylimääräisen nesteen talteen.

Koska aineksia oli vähän (4 dl puolukoita, 2 dl jaloviinaa, 1,2 dl sokeria), valmista likööriä ei tullut paljon. Lienee parempi niin.

Miltä puolukkalikööri maistui? Ei se pahaa ollut, mutta ei ollenkaan niin makeaa, kuin olin odottanut. Jaloviinan maku tuli läpi turhan voimakkaana. Seuraavalla kerralla kannattaa varmaan laittaa hieman enemmän sokeria. Toisaalta maku vielä muuttua säilytyksen aikana.

Jos haluat kokeilla marjaliköörin tekemistä ja pidät makeasta, jälkiruoaksi sopivasta likööristä, suosittelisin käyttämään puolukoiden sijaan mansikoita tai vadelmia. Jos kuitenkin haluat valmistaa nimenomaan puolukkalikööriä, laita sokeria vähän reippaammin, kuin mitä ohjeissa neuvotaan.

Sitten vielä yksi ohje: älä syö niitä kirkkaasta viinasta turvonneita marjoja. Jos  kuitenkin, varoituksestani huolimatta, niin teet, älä ainakaan lähde sen jälkeen lähimarkettiin. (Siellä voi nääs munata itsensä 😁.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Hanna Maria
1/2 | 

Täytyypä joskus tehdä tuota, koska kerran tarvitsin hieman puolukkalikööriä kiillekakun kiilteeseen. Alkon puolukkalikööripullo taisi jäädä juomatta sitten pitkäksi aikaa...En nimittäin juurikaan juo alkoholijuomia🙂

Käyttäjä6675
Liittynyt18.4.2017
2/2 | 

Kokeile ihmeessä! Itse tekemällä saisit juuri sellaisen määrän likööriä kuin tarvitset 😃. Minunkin putelini saattaa päätyä synttärilahjaksi ystävälle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat