Kuivurikuumeeni on parantunut: olen nyt yrttikuivurin onnellinen omistaja.

Kiitos teille kaikille, jotka suosittelitte minulle erilaisia kuivureita ja laitoitte linkkejä niiden tuote-esittelyihin ja niitä käsitteleviin kirjoituksiin. Niiden avulla tietämykseni erilaisista kuivureista kasvoi noin sadalla prosentilla.

Niinhän siinä sitten kävi, että ex-työkaverini Hanna otti yhteyttä ja kertoi omistavansa kuivurin, jota ei juurikaan käytä. Vaihtokaupat tehtiin viime viikolla. Kiitos Hannan minun ei tarvinnut lähteä rasittavalle kauppakierrokselle.

Loppuviikosta kokeilin kuivuria ensimmäistä kertaa. Se on merkiltään Nordica, ja siinä on viisi kuivaustasoa. Yrttien lisäksi sillä voi kuivata myös vaikkapa sieniä, marjoja ja hedelmiä.

Jankutan usein sekä jälkikasvulle että oppilailleni, miten tärkeää on lukea käyttöohjeet ennen uuden laitteen käyttöön ottamista. Itsehän en viitsi niitä läheskään aina lukea. Siitä seuraa sitten kiroilua ja kiukuttelua, kun painan jotain väärää namikkaa ja vekotin ei suostu yhteistyöhön - tai siitä kuuluu outoja ääniä, sellaisia, joita ei missään tapauksessa pitäisi kuulua.

Tällä kertaa luin käyttöohjeen huolella läpi. Osoittautui, että kuivurin käyttäminen on todella vaivatonta. Ja mikä parasta, kuivurivauvassani on vain yksi ainoa nappi. Vain yksi nappi! Siinä lukee on/off. Suuret kiitokset laitteen suunnittelijalle, kuka sitten lieneekään.

Poimin kuivurin neitsytkäyttöä varten koivun, vadelman, mansikan ja voikukan lehtiä. Huuhtelin yrtit kylmällä vedellä ja laitoin ne talouspaperin päälle kuivumaan. Jos olisin jättänyt käyttöohjeen lukematta, en olisi tiennyt, että kuivuriin ei saa laittaa mitään märkää.

Kun yrtit olivat kuivahtaneet, asettelin ne kuivaustasolle ja käynnistin masiinan. Helppoa! Kuivurin ääni ei ollut kova, mutta kuitenkin sen verran kuuluva, että muistin koneen olevan käynnissä. Kahden tunnin kuluttua yrtit olivat kuivia ja valmiita purkitettaviksi.

Sellaisen asian huomasin, että samat yrtit kannattaa ehdottomasti laittaa samalle kuivaustasolle. Kun yrtit näet ovat kuivia, niitä voi olla vaikea erottaa toisistaan. Itselläni oli ongelmia vadelman ja mansikan lehtien kanssa. Toisaalta niiden sekoittuminen ei haittaa, sillä käytän molempia teen ainesosina ja saattaisin muutenkin sekoittaa ne keskenään teetä valmistaessani.

Yrttien kuivaaminen kuivurilla onnistui paremmin, kuin olin uskaltanut ajatella. Tänä iltana kokeilut jatkuvat nokkosella ja poimulehdellä.

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat