Kirjoitukset avainsanalla yrtti

Kirjoitin blogissani noin kaksi vuotta sitten vuohenputkesta ja siitä, miten sitä voi hyödyntää ruoanlaitossa (Vuohenputki - vihollisesta ystäväksi 22.6.2017).

Vuohenputkea voi käyttää persiljan ja lipstikan tapaan. Itse olen lisännyt vuohenputken lehtiä muun muassa salaattiin, risottoon, pastakastikkeeseen, sämpylätaikinaan ja erilaisiin keittoihin. Olen myös pakastanut niitä.

Keräsin ensimmäiset vuohenputket jo huhtikuun lopussa, silloin lämpimän sään aikaan. Yrtti on parhaimmillaan, kun lehdet ovat vaaleanvihreät ja vielä hieman supussa. Vuohenputken tunnistaa porkkanamaisesta tuoksusta.

Ensimmäisestä keruuerästä riitti vuohenputkea sekä munakkaaseen että pakastettavaksi.

Munakas syntyi näin:

1. Huuhtelin vuohenputken lehdet kylmällä juoksevalla vedellä.

2. Silppusin lehdet leikkuulaudalla.

3. Tein yhden hengen perusmunakkaan (1 kananmuna, 1 rkl vettä, hieman suolaa).

4. Lisäsin silputut vuohenputket munakkaaseen. Murskasin joukkoon myös valkosipulinkynnen.

5. Paistoin.

Vuohenputkimunakas oli mielestäni todella maukas.

Jäljelle jääneet silputut vuohenputket laitoin pakastimeen. Tämä oli ensimmäinen kevät, kun villiyrttejä oli jo huhtikuun lopulla niin paljon, että niitä riitti pakastettavaksi asti. Toivotaan yhtä hyvää kesää.

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kiitos. Tämmöisiä konkreettisia vinkkejä kaipaan juuri vuohenputken suhteen. Hyvä että sitä voi myös pakastaa ja ottaa sitten myöhemmin käyttöön. Nythän sitä on vaikka kuinka paljon.

Käyttäjä6675
Liittynyt18.4.2017
2/2 | 

Kiitos sinulle palautteesta 😃. Vuohenputken lehtien pakastaminen on kätevää, koska niitä ei tarvitse keittää. Myös varsia voi pakastaa. Seuraavaksi kokeilussa taitaa olla vuohenputkipesto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat