Kirjoitukset avainsanalla mehiläiset

Kirjoitin pari viikkoa sitten meitä viime syksynä vaivanneesta ampiaisongelmasta (Hortoilijan muistiinpanoja 1.5.2019). Sehän johtui siis siitä, että pörriäiset olivat tehneet pesänsä talomme rakenteisiin.

Askartelin vappuna kaksi valepesää, joiden toivon karkottavan innokkaat kuningattaret pois talon lähettyviltä. Myöhemmin tein kaksi valepesää lisää, joten nyt mökin joka seinustaa koristaa pesä.

Luin erään puutarha-aiheisen facebook-sivuston viestiketjusta, että valepesään olisi hyvä laittaa sanomalehteä, jotta siihen tulisi sellun hajua. Tämä kuulemma vakuuttaisi kuningattaren pesän aitoudesta.

En tiedä, onko sanomalehden suikaleIsta hyötyä, mutta lisäsin niitä kuitenkin varmuuden vuoksi jokaiseen valepesään.

Viime viikolla hommasin pihallemme vielä hyönteishotellin. Toiveissa on, että ampiaiskuningattaret kiinnostuisivat tuosta somasta pikku mökistä ja pitäisivät sitä talomme rakenteita parempana majapaikkana.

Ostin hyönteishotellin paikallisesta puutarhatuotteita myyvästä liikkeestä. Myyjä vetosi omaan kokemukseensa hotellin omistajana ja vakuutti sen olevan hyödyllinen. Toisaalta - mitäpä muutakaan hän olisi voinut sanoa?

Pakkauksen kyljessä kerrotaan seuraavaa: "Erikokoiset puiset putkilot houkuttelevat asukeikseen muurarimehiläisiä, villimehiläisiä sekä petopistiäisiä. Hotelli tarjoaa ihanteellisen paikan jälkeläisten kasvattamiseen."

Hyönteishotelli kehotetaan ripustamaan aurinkoiselle paikalle, joka on suojassa tuulelta ja sateelta. Ilmansuunnan pitäisi olla lounas, etelä tai kaakko, ripustuskorkeuden 1-2 metriä.

Laitoin hyönteishotellin alustavasti puuvajan seinustalle vanhan puupölkyn päälle. Ilmansuunta ei taida olla hotellille ihan oikea, joten täytynee vielä miettiä sille parempaa paikkaa.

Jos pörriäiset kiinnostuisivat uudesta majapaikasta, siitä olisi monenlaista hyötyä. Ensinnäkin siipiveikot jättäisivät asuintalon rakenteet rauhaan. Toisekseen ne pölyttäisivät pihan kukkia ja hävittävät tuholaishyönteisiä.

 

Jännityksellä odotan, näkevätkö ampiaiset hyönteishotellin houkuttelevana viiden tähden luksushotellina vai pahaisena halpishostellina, johon tulevat korkeintaan sadetta pitämään.

 

 

 

Alin kuva: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat