Kirjoitukset avainsanalla omatekoinen käsikuorinta

Kun äitienpäivä sunnuntaina koittaa, saan juhlia sitä sekä tyttären että äidin roolissa

Muistan omasta lapsuudestani, miten hauskaa oli tehdä koulussa äitienpäivälahjoja ja -kortteja. Parhaiten mieleeni on jäänyt käsityötunneilla ommeltu muhkea keltainen neulatyyny. Sen oli tarkoitus muistuttaa omenaa ja kyllä se muistuttikin - ainakin kaukaa katsottuna. Äiti säilytti siinä neuloja vuosikymmeniä.

Itse tehtyjä lahjoja on myös mukava saada. Oma jälkikasvuni on värkännyt äitienpäivälahjoiksi niin tuikkualustaa, savikippoa kuin leikkuulautaakin. Jotkin lahjoista ovat menneet vuosien kuluessa rikki, mutta kaikki ehjinä säilyneet ovat hyvässä tallessa.

Mitä omatekoista äidille voisi antaa lahjaksi näin aikuisena?

Tilanteeni on seuraavanlainen: 1) Kotoa ei löydy välineitä vähänkään vaativampien käsitöiden tekemiseen. 2) Ei ole tarvittavia taitoja saati viitseliäisyyttä. 3) Ei voi enää pyytää apua siltä enkelin kärsivällisyyden omaavalta käsityönopettajalta.

Omalla kohdallani suurin askartelua rajoittava tekijä on se, että näin toukokuussa aika on todella kortilla. Välillä tuntuu, että se riittää juuri ja juuri ruoan laittamiseen, kokeiden korjaamiseen ja astianpesukoneen täyttämiseen. Lahjan pitäisi siis olla sekä helppo- että nopeatekoinen.

Sitten muistin, että joskus vuosia sitten teimme MLL:n päiväkerhossa käsikuorinnan sokerista, oliiviöljystä ja eteerisestä öljystä. Ohje ei ole säilynyt, mutta päätin hyödyntää  sokeripohjaisen vartalokuorinnan ohjetta (viittaus tähän blogipäivityksessäni 13.4.2019).

Näin toimin:

1. Sekoitin toisiinsa 0,5 dl oliiviöljyä ja 0,25 dl sokeria.

2. Lisäsin kuorintaan 1 tl:n verran sitruunaa.

3. Siirsin seoksen lasipurkkiin.

Kokeilin kuorintaa hieromalla seosta kämmenselkiini ja sormiini. Kuorinta jätti ihon pehmeäksi ja sileän tuntuiseksi.

Kuorinta-aine on ollut jääkaapissa eilisestä asti eli reilun vuorokauden, eikä siinä ainakaan hetki sitten näyttänyt olevan mitään vikaa.

Käsikuorintaa voi tehostaa yrttisellä käsikylvyllä. Yksi yrttikäsikylvyn ohje löytyy noin kahden vuoden takaisesta blogipäivityksestäni (Yrttikylpy tass... ei kun käsille 20.5.2017).

Käsikylvyn tekeminen äidille edellyttää luonnollisesti sitä, että äitienpäivänä on aikaa tämäntyyppiseen puuhasteluun. Tietysti niitä yrttejäkin olisi hyvä kasvaa jossain lähistöllä. 

Kokeilin eilen yrttikäsikylpyä leskenlehdistä.

Toimin seuraavalla tavalla:

1. Poimin leskenlehtiä noin 2 dl:n verran.

2. Huuhdoin leskenlehdet (joukossa oli sekä varsia, lehtiä että kukkia) kylmällä vedellä.

3. Kiehautin 4 dl vettä.

5. Kaadoin kuuman veden leskenlehtien päälle.

6. Annoin kukkien hautua vedessä puolisen tuntia.

7. Siirsin haudutusveden ja kukat (ne voi halutessaan siivilöidä pois) pesuvatiin.

8. Lisäsin vatiin lämmintä vettä sen verran, että käteni peittyivät.

Tämän jälkeen annoin käsieni olla kylvyssä noin viisi minuuttia (ohjeessa 5-10 min). Ihan mukavalta tuntui.

Jos yrttikäsikylvyn tekeminen tuntuu työläältä ja aikaa vievältä, käsikuorinnan seuraksi voi halutessaan ostaa vaikkapa käsivoidetta tai kynsilakkaa.

 

Eipä muuta kuin hyvää ja kaunista äitienpäivää, vietätpä sitä sitten tyttären, äidin tai mummon roolissa - tai ehkä kaikissa edellä mainituissa.

 

 

 

 

Ylin ja alin kuva: Pixabay

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat