Kirjoitukset avainsanalla sitruunamehu

Olen tehnyt pitkin talvea villiyrttikasvonaamioita (ohjeita Hortoilijan muistiinpanoja -blogin päivityksissä 10.7.2017 ja 16.9.2018), mutta valitettavasti naamioihin sopivat kuivatut yrtit loppuivat jo alkuvuodesta.

Tilanne eilen: kasvojen iho tuntui tavallistakin kuivemmalta ja kireämmältä. Mikä neuvoksi? Onneksi kasvonaamioihin sopivia aineksia löytyy ihan omasta keittiöstä.

Sain kosteuttavan kasvonaamion ohjeen työkaveriltani Hannalta kymmenisen vuotta sitten. Hän puolestaan oli saanut sen ulkomaalaistaustaiselta tuttavaltaan. Minulla on vieläkin tallessa alkuperäinen, Hannan kirjoittama ohje.

Kosteuttavaan kasvonaamioon tarvitset siis kananmunan, hunajaa, sitruunan ja oliiviöljyä. Kahta viimeksi mainittua olen käyttänyt villiyrttinaamioiden nestemäisinä ainesosina, hunajaa taas lisukkeena.

Periaatteessa kananmunaakin voisi käyttää yrttinaamioiden nesteyttäjänä. Kaiken lisäksi sillä uskotaan olevan ihoa kiinteyttäviä ominaisuuksia. Tähän asiaan on perehdytty tarkemmin Koti Kumpulassa -blogissa (päivitys 9.12.2018), jossa testattiin, voiko kananmunalla kiinteyttää silmäluomia.

Jos haluat kokeilla kosteuttavan kasvonaamion tehoa, toimi näin:

Sekoita toisiinsa

kananmunan keltuainen

2 tl juoksevaa hunajaa

2 rkl oliiviöljyä ja

2 rkl sitruunamehua.

Kasvonaamio näyttää siltä, että se ei pysy kasvoilla sekuntiakaan. Kyllä se pysyy, jos sitä malttaa levittää pieninä annoksina, vähän kerrallaan. Näin se pian ikään kuin takertuu ihoon. Jos naamiota taas hurauttaa kasvoille ison annoksen, se lähtee valumaan minne sattuu.

Jos et aio pestä hiuksia, suojaa ne hyvin vaikkapa pyyhkeellä ennen naamion laittamista. Naamiossa on näet sellaisia ainesosia, jotka tarttuvat hiuksiin varsin tehokkaasti.

Mikäli mahdollista, käytä naamiota saunassa, sillä lämpö tehostaa ainesosien vaikutusta. Anna naamion vaikuttaa 10-20 minuuttia, ennen kuin huuhtelet sen pois.

Tein naamion eilen ilman saunan lämmön tuomaa tehostusta. Pidin seosta kasvoillani noin kymmenen minuuttia. Ennen naamion poistamista näytin siltä, kuin kasvojeni iholle olisi aseteltu kirkas, läpinäkyvä kalvo.

En tiedä, kuvittelinko vain, mutta minusta naamion kosteuttava vaikutus alkoi tuntua melkein välittömästi, kun olin saanut aseteltua sen naamalleni. Huuhtelun jälkeen iho tuntui paitsi kosteutuneelta, myös pehmeältä ja siloiselta.

Mikä parasta, vaikutus tuntui vielä aamullakin.

 

 

Ylin kuva: Pixabay

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat