Kirjoitukset avainsanalla vadelmakasvonaamio

Heinäkuun alkupuolella kokeilin kasvonaamiota mansikoista ja kaurahiutaleista (blogipäivitys 8.7.2018). Se ei onnistunut ihan toivotulla tavalla; naamio oli niin löysä ja valuvainen, että se kasvoilla ei voinut tehdä muuta kuin pötkötellä kylppärin lattialla.

Fb-kaverini Anita, joka on itsekin kokeillut monenlaisia marjakasvonaamioita, ehdotti, että seuraavalla kerralla kaurahiutaleet kannattaisi murskata mahdollisimman hyvin ennen mansikoihin yhdistämistä. Tämä Anitan vihje mielessäni ryhdyin valmistamaan naamiota villivadelmista.

Ohje vadelmakasvonaamioon löytyi sattumalta Kunto Plus -lehden nettisivuilta. Ainesosina ovat vadelmien lisäksi kaurahiutaleet (aivan kuten mansikkanaamiossakin) ja raastettu kurkku. Ohje lupaa vadelmanaamion sekä kuorivan että puhdistavan ihoa.

Ensin murskasin haarukalla kourallisen vadelmia. Päivitykseni otsikko on hieman harhaahjohtava: laitoin villivadelmien joukkoon myös puutarhassa kasvatettuja marjoja. Tämä johtui siitä, että naamiota varten kiireesti haalimieni villivadelmien seassa oli runsaasti huonokuntoisia ja matojen asuttamia yksilöitä.

Sitten murskasin sormillani kourallisen kaurahiutaleita. Tällä kertaa koetin murentaa ne niin pieniksi kuin mahdollista. Sekoitin murskatut vadelmat ja kaurahiutaleet keskenään.

Tämän jälkeen leikkasin kolme siivua kurkusta, paloittelin ne ja murskasin valkosipulipuristimella. En ole varma, oliko määrä sopiva, sillä ohjeessa puhutaan vain "pienestä määrästä raastettua kurkkua". Oletan kuitenkin, että kolme siivua on pieni määrä. Lisäsin kurkkumurskan vadelma-kaurahiutale-seokseen.

Annoin kasvonaamion tekeytyä rauhassa jääkaapissa. Itse asiassa saatoin unohtaa naamion sinne muutamaksi tunniksikin.

Vadelmanaamio pysyi kasvoilla paljon paremmin kuin mansikkanaamio. Tiedä sitten, johtuiko se enemmän kaurahiutaleiden murskaamisesta vai naamion tekeytymisestä. Vadelmanaamion vaikutusaika on ohjeen mukaan 15 minuuttia, ja nyt minun ei tarvinnut maata tuota aikaa selälläni kylpyhuoneen lattialla. Pystyin jopa lukemaan lehteä.

Ulkonäkönsä puolesta vadelmanaamio ei ollut yhtään parempi kuin mansikoista tehty. Jos näytin mansikkamurska naamallani kirvessarjamurhaajan tai avaruushirviön uhrilta, niin tällä kertaa muistutin pikemminkin sitä avaruushirviötä. Jälkikasvukin hätkähti nähdessään vadelmanaamioidun äitinsä. Ja hän ei todellakaan hätkähdä vähästä. Etukäteen suunnittelemani selfie jäi jostain kumman syystä ottamatta.

Miltä (villi)vadelmanaamio tuntui? Erittäin hyvältä. Kasvojen iho näytti naamion poistamisen jälkeen kirkkaammalta ja heleämmältä kuin tavallisesti. Se myös tuntui normaalia tasaisemmalta ja pehmeämmältä. Ainut miinus oli, että iho ei vaikuttanut yhtä kosteutetulta kuin mansikka- ja villiyrttinaamioiden jäljiltä.

Seuraavalla kerralla villivadelmanaamioon voisi lisätä jotain kosteuttavaa. Ehkä enemmän raastettua kurkkua? Tai ehkä hieman hunajaa? Toisaalta, jos lisään naamioon viimeksi mainittua, voi käydä niin, että naamio on syöty, ennen kuin se ehtii kasvoja kaunistamaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2018

Kategoriat