Kirjoitukset avainsanalla mansikkakasvonaamio

Kirjoitin villiyrttikasvonaamioista ja niiden tekemisestä viime kesänä (blogipäivitys 10.7.2017: Kauneutta ilman lisäaineita -kasvonaamio villiyrteistä).

Viikonloppuna kokeilin mansikoista ja kaurahiutaleista tehtyä kasvonaamiota. Kunnon hortoilija olisi varmaan tehnyt naamion ahomansikoista, mutta itse turvauduin viljeltyihin. Ahomansikoita kasvaa omassa lähiympäristössäni niin vähän, että tuskinpa niistä kovin kummoista kosmetiikkaa saisi aikaiseksi.

Olen aiemminkin tehnyt mansikoista kasvonaamioita, mutta niissä on ollut enemmän ainesosia (esim. hunajaa ja maissijauhetta). Tämän kaura-mansikkanaamion ohjeen olin leikannut talteen jostain lehdestä, mutta en yhtään muista, mistä ja milloin.

Kaura-mansikkakasvonaamioon ei tarvita mitään muuta kuin kolme mansikkaa ja kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita.

Murskasin mansikat haarukalla mössöksi. Hienonsin kaurahiutaleet - en tosin jauhoksi asti, kuten ohje kehotti. Sekoitin mansikkamössön ja murskatut kaurahiutaleet keskenään. Muuta ei sitten tarvittukaan.

Ohjeen mukaan naamio levitetään puhdistetulle iholle ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia. Pieneksi ogelmaksi muodostui naamion löysyys. Vasta jälkeenpäin huomasin, että ohjeessa kehotetaan lisäämään kaurahiutaleita, jos seos tuntuu liian juoksevalta. No, minä en siis tajunnut lisätä.

Naamio oli niin valuvaista, etten voinut muuta kuin maata kylpyhuoneen lattialla. Jos jostain olen iloinen, niin siitä, että kukaan ei nähnyt minua sillä hetkellä. Muistutin luultavasti jonkin B-luokan kauhuelokuvan onnetonta sivuhenkilöä, joka on joutunut  kirvesmurhaajan tai ihmisen kasvoihin mieltyneen lihansyöjäkasvin uhriksi.

Suosittelen lämpimästi laittamaan kasvonaamioon enemmän kaurahiutaleita kuin kaksi ruokalusikallista! Jos haluat lepäillä naamion vaikutusajan mukavasti vaikkapa sohvalla tai saunan lauteilla, asettele kuitenkin varuiksi iso pyyhe pääsi alle. Näin ehkäiset paitsi sohvan ja lauteiden sotkeutumisen, myös turhat  kärhämät perheenjäsenten kanssa.

Kannattiko pötkötellä kylppärin lattialla kirvesmurhaajan uhrin näköisenä?  Kyllä kannatti. Vaikka kasvonaamion vaikutusaika jäi omalta osaltani korkeintaan  kymmeneen minuuttiin, iho tuntui jälkeenpäin pehmeltä ja kimmoisalta eikä ollenkaan niin kuivalta kuin tavallisesti. Vaikutus tuntui vielä seuraavana päivänä.

Suosittelen kokeilemaan kasvonaamiota - ja lisäämään niitä kaurahiutaleita reilulla kädellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2018

Kategoriat