Kirjoitukset avainsanalla kirpputori

Pidin loppukesästä  myyntipöytää lähikirppiksellä. Kerroin aikeistani blogipäivityksessä Kuinka sujuvat kirpparibisnekset kesäkuumalla? (28.7.2019).

Taustalla kummitteli alkuvuoden karu kokemus: kaiken vaivannäön jälkeen kirpparipöydän tuotoksi jäi muutama lantti (Kun kirpparipöydän tuotto oli neljä euroa - mikä meni vikaan? 31.3.2019).

En ole palannut kirppariaiheeseen, koska viime viikkoina huomioni on mennyt lähinnä syksyn runsaan omenasadon ihmettelyyn.

Niin tosiaan,  mitenkäs ne bisnekset sujuivat kesän lämmössä?

Ensinnäkin sain lähes  kaikki dvd:t myytyä. Pidin hinnat alhaisina: elokuvaan liimasin 30 sentin, tv-sarjan kauteen 1-2 euron hintalapun. Dvd:t oli ilmeisesti ostanut henkilö, joka harrastaa niiden keräilyä.

Vaatteita meni kaupaksi jonkin verran, muttei niin paljon kuin olin odottanut. Kaikki jälkikasvun farkut olivat menneet, mitä vähän ihmettelin, sillä ne olivat revittyä mallia eivätkä mielestäni kovin tyylikkäitä. Puseroita ja paitoja sen sijaan ei ostettu.

Vähän harmittelin, kun esimerkiksi jälkikasvun kaunis valkoinen juhlamekko ei ollut miellyttänyt kenenkään silmää. Tai ehkä mekon  koko ei sattunut olemaan sopiva?

Aku Ankan taskukirjat tekivät yllättävän hyvin kauppansa. Olin laittanut hinnaksi 50 senttiä, mutta koska taskareita oli paljon, niistä kertyi mukava rahasumma. Myös lapsille suunnattuja kirjoja ostettiin, kuten esimerkiksi Miina ja Manu -kirjasia.

Aikuisten romaanit sen sijaan eivät menneet kaupaksi, ei, vaikka jännitystä elämäänsä olisi saanut dekkarin muodossa vaivaisella 50 sentillä.

Jälkikasvun koruja ja tilpehööriä ostettiin jonkin verran, mutta niiden myynnistä ei suuria summia kertynyt, koska hinta oli alhainen (30 sentistä euroon/kappale).

Eniten ilahduin siitä, että parisängyn päällyspeitto oli mennyt kaupaksi. Peitto oli hyvässä kunnossa, ja olisi ollut sääli heittää se pois. Hintapyyntö oli 4 euroa.

Vanhaa ikkunaverhoani ei halunnut kukaan, mitä en yhtään ihmettele. Enpä olisi itsekään niin tylsän näköistä verhoa ostanut.

Kirpparipöytäni tuotti kaiken kaikkiaan noin 46 euroa. Kun summasta vähennettiin myyntipöydän vuokra, 25 euroa, voitoksi jäi 21 euroa. Kyllä se minulle riittää, ainakin viimetalvisen kirppiskatastrofin jälkeen.

 

Kuvat: Pixabay

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jälkikasvu siivosi vaatekaappiaan ja heitti pois tarpeettomiksi käyneitä vaatteita. Aika iso pino niistä kertyi.

Virttyneet, haalistuneet ja reikäiset vaatteet vein KappAhlin kierrätykseen. Loput arvioin myyntikelpoisiksi. Eipäs sitten muuta kuin kirpparipöytää varaamaan.

Pidin kirppispöytää viimeksi maaliskuussa. Harmikseni sain huomata, että pöytävuokran maksamisen jälkeen käteeni ei jäänyt kuin muutama kolikko. Kirjoitin aiheesta blogissani 31.3. otsikolla Kun kirpparipöydän tuotto oli neljä euroa - mikä meni vikaan?

Päivitykseni palautteista kävi ilmi, että moni muukin oli kokenut saman: kirpparituotto oli jäänyt pieneksi, ja joku oli jäänyt jopa miinuksen puolelle. Palautteissa pohdittiin muun muassa sitä, ovatko nettikirpparit ohittaneet suosiossa perinteiset kirpputorit.

Moni saattaa kokea netin kautta ostamisen vaivattomampana tapana tehdä ostoksia. Toki on varmasti yhä niitäkin ihmisiä, jotka nauttivat kirppareilla kiertämisestä ja haluavat nähdä tavaran tai vaatteen luonnossa ennen ostopäätöstä.

Ystäväni oli pitänyt heinäkuun alkupuolella kirpparipöytää kaupungin keskustassa sijaitsevalla kirpputorilla. Voitto oli ollut kuulemma yli 30 euroa. Kun kyselin, mitä hän oli myynyt, sain vastaukseksi, että enimmäkseen ihan tavallisia vaatteita.

Koska en omista autoa, varasin pöydän tutulta, lähellä sijaitsevalta kirpputorilta, jonne saan vietyä "myyntiartikkelit" kätevästi pyörällä.

Vaatteita silittäessäni muistin taas, että kirpparipöydän pitämisessä on oma vaivansa. Myös hinnoittelu tuotti ongelmia, vaikka aika kokenut kirppismyyjä olenkin. Jos vaatteen hinta on liian korkea, kukaan ei osta sitä. Jos hinta taas on liian alhainen, itselle ei jää mitään käteen. Pahimmassa tapauksessa joku ostaa iloisin mielin vaikkapa alihintaisen takin ja myy sen kalliimmalla jollain toisella kirpputorilla.

Vaatteiden lisäksi kiikutin kirppikselle toiveikkaana muun muassa jälkikasvun vanhoja kirjoja, helyjä ja pieniä koriste-esineitä. Aku Ankan taskukirjoja vein ison pinon, vaikka ne kokemukseni mukaan eivät mene kovin hyvin kaupaksi. Yritetään nyt kuitenkin. Muutama kodintekstiilikin pääsi kirppispöytää koristamaan.

Aiempina vuosina niin hyvin kauppansa tehneitä DVD:itä ei maaliskuussa ostettu kuin pari. Nyt laitoin hinnan todella alas: vain 30 sentillä joku onnellinen pääsee katsomaan elokuvaa. Eri asia sitten on, kuinka monesta kodista enää löytyy DVD:n katsomisen mahdollistava laitteisto.

Aion käydä järjestelemässä pöytääni päivittäin, jos vain suinkin kerkiän. Ensimmäisenä päivänä oli mennyt aikoinaan Kreikasta hankkimani hellemekko ja jälkikasvun sortsit. Jospa kauppa kävisi jatkossakin.

 

 

Ylin kuva: Pixabay

Kommentit (0)

Vuokrasin maaliskuussa pitkästä aikaa kirpputoripöydän. Pöydän vuokra oli 25 euroa. Myin tavaraa 29 eurolla, joten voittoa kertyi huimat 4 euroa. Nyt lienee paikallaan pohtia, mikä meni pieleen.

Me Naiset -lehden lukijabloggareista kirpputoriaiheesta on kirjoittanut ainakin Oikomutkanen. Päivityksessään Kirpputorimyymisen ABC (5.2.2019) hän pohtii, mitkä seikat edesauttavat tavaroiden myyntiä.

Oikomutkanen suosittelee, että kannattaa valita sellainen kirpputori, jolla on hyvä sijainti ja jossa käy paljon ihmisiä. Itse olen vuokrannut pöydän samalta kirpputorilta jo seitsemän vuoden ajan. Kirppis sijaitsee asuinalueellani eli useamman kilometrin päässä kaupunkimme keskustasta. Onko se ihmisten suosiossa? Kyllähän siellä porukkaa näkyy kiertelevän, olipa vuorokaudenaika mikä tahansa, mutta kieltämättä heitä ei ehkä ole niin runsaasti kuin kaupungin keskustan kirpputoreilla.

Miksi kuitenkin suosin kyseistä kirpparia? Ensinnäkin siksi, että se sijaitsee lähellä kotiani. Tämä on minulle tärkeä asia, koska en omista autoa. Kuljetan lukuisat "myyntiartikkelini" pyörällä, ja sillä pelillä ei viitsi lähteä ihan kaupungin toiselle puolelle. Toisekseen lähikirpparini omistaja, oikein mukava ja avulias ihminen, on käynyt vuosien varrella tutuksi.

Kirpputoriurani alkuaikoina myyntivoittoni saattoi parhaimmillaan olla reilusti yli sata euroa. Seuraavaksi pitäneekin pohtia, miten tuolloiset myyntiartikkelini erosivat nykyisistä.

Vielä viitisen vuotta sitten myin kirpparilla jälkikasvuni leluja. Esimerkiksi lähes uudenveroiset barbinuket ostettiin jo samana päivänä, kun olin laittanut ne myyntiin. Myös muut lelut - jos vain olivat hyväkuntoisia - menivät kuin kuumille kiville. Nyt leluja ei enää ole myytäväksi.

Myös alakouluikäisen pieniksi käyneet vaatteet menivät hyvin kaupaksi. Jotkut Kuoma-kengät ja luistimetkin sain myytyä. No, niitä ei enää vinttikomerosta löydy.

Omat vaatteeni eivät ole menneet niin hyvin kaupaksi kuin lapsen. Tähän voi vaikuttaa se, että vaatekokoni on keskivertoa pienempi. Toisaalta vähän erikoisemmat vaatekappaleet, esimerkiksi ulkomaanreissuilta ostamani värikkäät mekot, menivät nopeasti. Nyt tilanne on se, että olen viime vuosina ostanut vaatteita todella vähän. Niitäkään ei siis riitä myyntiin.

Yksi iso muutos kirpparimaailmassa on se, että DVD:t eivät enää mene kaupaksi. Vielä viisi vuotta sitten kaikki myyntiin asetetut DVD:t ostettiin lähes poikkeuksetta. Jos yhden DVD:n hinta oli vaikkapa kaksi euroa, jo pelkästään niiden myynnillä saattoi saada kirpparipöydän vuokran maksettua.

Tällä kertaa laitoin yksittäisen DVD:n hinnaksi 50 senttiä. Eivät tehneet kauppaansa. Ihmiset käyttävät nykyään suoratoistopalveluja, eikä läheskään kaikilla enää ole DVD:n katsomisen mahdollistavaa laitetta.

Myöskään CD-levyjä ei enää osteta, ellei levy sitten satu olemaan jonkun suositun artistin tai bändin uusin. Mutta toisaalta - kukapa sellaista raaskisi lähteä myymään.

Yksi syy huonoon voittoon saattoi olla sekin, että laitoin tavaroilleni tosi halvat hinnat. (Hinnoittelun merkityksestä löytyy asiaa myös Oikomutkasen edellä mainitusta blogipäivityksestä.) Pikku tilpehööriä meni jonkin verran kaupaksi, mutta jos yhden tilpehöörin hinta on 20 senttiä, eipä siitä hirmuisesti voittoa tule.

Miten tästä eteenpäin? Masennuksen vallassa en ole, sillä myyntivoittoa tärkeämpää minulle on se, että ainakin osa tavaroistani pääsi kierrätykseen. Myymättä jääneet vaatteet vien varmaan SPR:n kirpputorille.

Olen suunnitellut vuokraavani kirpparipöydän seuraavan kerran kesäloman aikaan. Kaivelen myyntiin ainakin kesäisempiä vaatteita, kevyttä lomalukemista, kesämökin sisustukseen sopivia esineitä sekä pihamaalla käytettäviä koristeita, ruukkuja ja työkaluja. Saas nähdä, onko myynti kesäaikaan virkeämpää. 😃

 

Ylin kuva: Pixabay
Muut kuvat omista kirpparipöydistäni vuosien varrelta.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (3)

Kyllästynyt kirppistelijä
1/3 | 

Itse pidin viimeksi pari viikkoa pöytää, ja jäätyäni voitolle sen muutaman hassun kympin, meni mielenkiinto. Ajoin 10km kirppikselle, vein uytta tavaraa ja järjestelin monta kertaa viikossa. Hinnat oli halvat ja silti vaatteet menivät todella huonosti. Jos kaupan kunnossa olevista vaatteista ei saa edes euroa paria, niin on maailma mennyt kummaksi!

Kirppispaikat ottaa pöydistä älyttömät hinnat ja lisäksi provikat myynneistä. Paikkoja on liikaa eikä tavara enää liiku kuten vuosia sitten.

Nettikirppikset on kamalia ja vaativat ihan yhtä paljon. Olen niin kyllästynyt, että nykyään kippaan vaan kaiken uffille. Ei saa edes sitä paria kymppiä, mutta eipä vaadi vaivaa eikä syö bensaa paria kymppiä.

Hanna Maria
2/3 | 

Facebook ryhmät kuten roskalava- ja kirpputori-Äänekoski yms. ovat varmasti vaikuttaneet. Myös Torilta saa haettua hakusanalla täsmällissti sitä, mitä tarvitsee. Ihmisillä ei taida olla aikaa kulkea kirppareilla, vaan räplätä puhelinta!🤔😐

Käyttäjä6675
Liittynyt18.4.2017
3/3 | 

Olette varmasti oikeassa siinä, että nettikirpparit ja erilaiset Facebookin myynti- ja vaihtoryhmät ovat vaikuttaneet peruskirpputorien myyntiin. Ihmiset haluavat tavarat mahdollisimman vähällä vaivalla. Itse en ole kuitenkaan moisista innostunut - en ostajana enkä myyjänä. Ehkä olen vanhanaikainen jäärä? 😁 Mutta tosiaan, jos tavarat eivät lähde kiertoon tavallisella kirpparilla, ehkä pitää vain suosiolla viedä ne heti UFF:lle tai SPR:lle...

Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat