Kirjoitukset avainsanalla kuusi

Kirjoitin reilu kuukausi sitten yrityksestäni tehdä löylytuoksu kuivatuista koivunlehdistä (blogipäivitys 18.8.2018). Yritykseksi se valitettavasti jäikin. Eilen kokeilin, saisiko kuusenneulasista vahvemman löylytuoksun.

Keräsin viime viikonloppuna kuusen oksien päistä sellaisia 3-5 cm:n mittaisia pätkiä. Levitin oksanpätkät kuivumaan tarjottimelle, jossa ne saivat olla työviikon ajan.


Jos sinulla ei ole noin paljon aikaa kuivattamiseen, muutama päiväkin riittänee.

Löylytuoksun voi tehdä ihan yhtä hyvin myös tuoreista kuusenneulasista. Itse päädyin kuivattamiseen, koska halusin kokeilla, sopisiko saunatuoksu joululahjaks

Näin toimin:

1. Pilkoin kuivatetut oksanpätkät pienempiin osiin. Tuoksu tuli hyvin esiin jo tässä vaiheessa.

2. Asettelin palaset suodatinpussiin ja suljin sen kulmista pussinsulkijoilla. Myös klemmarit käyvät tähän tarkoitukseen. (Pussista ei tullut järin kaunis, joten en liitä tähän kuvaa siitä.)

3. Kiehautin litran vettä ja kaadoin sen kulhoon suodatinpussin päälle. Annoin neulasten hautua puolisen tuntia.

4. Siirsin veden ja suodatinpussin saunakiuluun, johon lisäsin niin kuumaa vettä, kuin kraanasta tuli.

5. Vein kiulun lämpiämässä olevaan saunaan, jossa se sai olla siihen asti, kun sauna oli valmis, eli noin puolen tunnin ajan.

Millainen tuoksu kuusenneulasista tuli? Raikas, luonnollinen ja metsämäinen. Tuoksu oli mieto, mutta se korostui, kun puristelin suodatinpussista liiat vedet suoraan kiukaaseen. Jos haluat voimakkaamman tuoksun, kannattaa varmaan käyttää haudutinvesi sellaisenaan ilman kraanaveden lisäämistä.

Pidin kuusenneulasten tuoksusta ja kaiken lisäksi huomasin, että sen ansiosta hieman tukkoinen nenäni avautui.

Sanoisin, että kyllä tässä löylytuoksussa joululahja-ainesta on.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat