Vuoden viimeinen vuorokausi on aina kiehtonut minua; yhden ja saman päivän aikana tulee sekä muistelleeksi mennyttä että suunnitelleeksi tulevaa.

Suunnittelin menneen vuoden päätökseksi ja tulevan vuoden kunniaksi drinkin, jossa hyödynsin kahta hortoilun kautta löytämääni ainesosaa: omatekoista mustikkalikööriä ja kuusenkerkkiä.

Pakko myöntää, että verbi "suunnitella" on tässä yhteydessä vähintäänkin suureellinen. En näet ymmärrä drinkeistä tai niiden tekemisestä yhtään mitään. Tämä selittynee sillä, etten juuri koskaan nauti kirkasta alkoholia eikä minulla näin ollen ole ollut tarvetta kokeilla kirkaspohjaisia juomasekoituksia.

Onneksi on runsaasti ihmisiä, jotka tietävät näistä asioista minua enemmän. Löysin tarkoituksiini sopivan ohjeen www.drinkkiklubi.com-sivustolta. Sen mukaan keskenään sekoitetaan 2 cl mustikkalikööriä, 2 cl vodkaa ja 20 cl sitruunalimsaa (Spriteä). Näiden lisäksi drinkkiin lisätään muutama siivu limeä.

Minulla ei ole aavistustakaan, millainen oikeaoppinen drinkkien sekoitusastia on. Niinpä otin hyllystä tavallisen ison lasituopin ja sekoitin siinä keskenään

2 cl Leijona-viinaa

2 cl omatekoista mustikkalikööriä (pohjana Leijona) sekä

20 cl Spriteä.

Lisäsin tuoppiin kolme pakastimesta ottamaani (pientä) kuusenkerkkää. Kun kerkät olivat jonkin aikaa maustaneet juomasekoitusta, kaadoin sen lasiin. Vähän kuvaa ottaessani harmitti, etten omista oikeita drinkkilaseja!

Miltä Hortoilijan drinkki maistui? Petollisen hyvältä. Petollisella tarkoitan sitä, että Spriten maku dominoi ja tekee drinkistä niin makean, että sen alkoholipitoisuus saattaa unohtua.

Kuusenkerkät eivät vielä ensimmäisessä maistamisvaiheessa tuoneet juomaan mitenkään voimakasta makua. Luulen, että jos kuusenkerkkien haluaa tulevan kunnolla esiin, niiden pitää antaa maustua drinkissä kauemmin. Kukapa tietysti estää sujauttamasta drinkkilasiin useammankin kuin kolme kuusenkerkkää.

Kohotan drinkkimaljaani ja toivotan kaikille onnellista uutta vuotta! 😃

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Villiyrtteihin hurahtanut naisihminen kertoilee omista yrttikokeiluistaan niin ruoanlaiton kuin kauneudonhoidonkin saralta. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. ;)

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat