Järjetön ajatus! Vai onko sittenkään. Toisaalta jos miettii, on pettäminen tai perheen jättäminen toisen vuoksi kuitenkin mahdollista. Missä siis kulkee raja todellisen pelkäämisen ja turhan pelkäämisen välillä? Minun tapauksessani tiedän, että hylkäämisen pelkoni otti jälleen vallan ja mielikuvitukseni lensi maailman ääriin pelkästä yhdestä lauseesta. Kuvittelin jo mielessäni mieheni työpaikan vaihdoksen seurauksena, kuinka hän todennäköisesti löytää sieltä nyt uuden heitukan itselleen. Sellaisen joka on paljon parempi kuin minä. Yhdessä sitten elelevät maailman onnellisimpina.

Tämä on minun mielikuvitusta ja kaukana todellisuudesta. 

Mutta se kaikki vilisi silmissäni kolmessa sekunnissa ja muutuin ahdistuneeksi. Taistelin mielessäni tunteella ja järjellä. Mietin, kehtaanko sanoa hänelle, että nyt ylireagoin. En kehdannut. Se oli niin noloa. Miten sitä nyt muka voi sanoa toiselle kuinka järjetön ajatus päässä liikkuu. Sen jälkeen hän pitäisi minua ihan naurettavana ja jättää minut jo siitä syystä tai vielä pahempaa.. entä jos hän saakin nyt oivalluksen, että heii.., oikeastaan se on ihan vetävän näköinen mimmi. 

Tiedän, niin typerää mutta minkäs teet. Pienen aiheesta riitelyn jälkeen lopulta kokosin itseni, ja sanoin ääneen ajatukseni. Pakotin sanat ulos itsestäni vaikka se tuntui epämukavalta ja olin suorastaan pahoinvoiva. Mutta se helpotti.                    Toivon, että jonain päivänä osaan lopettaa turhat kuvitelmat jo ennen, kun ne aiheuttavat järjettömän ylireagoinnin ja mustasukkaisuuskohtauksen.

Niin, ja se lause josta tämä kaikki sai alkunsa oli: "googletin hänet". 

Kommentit (4)

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
1/4 | 

Sinä rohkea nainen, joka varmasti puet nyt sanoiksi ajatuksen joka lähes takuulla on käynyt jokaisen naisen, jonka miehellä on naispuolinen työkaveri, mielessä joskus! Sitä vaan ei uskalla tunnustaa näitä ajatuksiaan - aina edes itselleen. Kiitos tästä hienosta tekstistä ❤️

Lotta

Nipsu
2/4 | 

Joillekin se voi olla pelkkää turha pelko ja omasta mielestä lähtenyt mörkö, mutta toisille niin voi oikeasti käydä.. kuten itselleni. Minä kuuluin niihin ihmisiin kun en ikinä olisi odottanut näin tapahtuvan eikä minulla ollut mielessä edes mörköjä.. ehkä olisi pitänyt. Koskaan en edes epäillyt, että minulle voisi näin käydä ja avioliittovuosia ja yhteistä elämää oli kuitenkin takana jo muutama kymmenen. Mieheni ehti olla uudessa työpaikassaan noin reilun kuukauden kun tajusin, että jotain on meneillään, silloinkaan en kuitenkaan epäillyt vielä mitään kamalaa. Mies oli vieläpä sellainen, joka itse oli aina ollut kovasti vastaan kaikkea vehkeilyä ja arvostellut tuttaviaankin kovin halveksivaan sävyyn sivusuhteista ym. Nyt hän oli kuitenkin ihastunut työkaveriinsa, eikä osannut käsitellä tunteitaan. Mielestäni ihastuminen toiseen pitkässä parisuhteessa on normaalia, eikä se vaadi sen kummempia toimenpiteitä ja menee ohi jos oma tärkeysjärjestys on kunnossa. Minullekin on näin käynyt, mutta oma mies ja perhe tulivat kuitenkin ensimmäisenä. Valitettavasti minun mieheni tunsi kokevansa jotain elämää suurempaa ja me jäimme kakkoseksi ihastukselle. Ainakin siksi ajaksi ennenkuin hän heräsi huumastaan. Sentään ennenkuin mitään peruuttamatonta ehti tapahtua.. vai ehtikö? Luottamusta on vaikea saada takaisin ja nyt minullakin on mörkö, josta eroon pääseminen on vaikeaa, ehkä mahdotonta. Koska se kerran kuitenkin kävi toteen.

nina_kyllikki
Liittynyt27.7.2017

Kiitos sinulle kun jaoit tarinasi <3

Voi, en edes uskalla kuvitella kuinka pahalta tuo on varmasti tuntunut. Todella ikävä särö suhteeseen, mihin on kuitenkin täysillä luottanut.

Paljon voimia sinulle, että joudut käymään varmasti kipeää taistelua tuon mörön kanssa. Toivon sydämmestäni, että saat luottamuksen rakennettua uudelleen. 

Itselleni koitan välillä mantrata, että kaikkiin asioihin ei pysty vaikuttamaan, se mitä tapahtuu on sitten tarkoitettu näin ja siitä ei auta kuin selvitä. Vaikka todellisuudessa tiedän musertuvani jos minulle kävisi näin.

Lämpöistä syksyn odotusta ja kaikkea hyvää <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

36-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä voimakkaasta hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto