Yhteistyössä Kirsi Salo

Ennen kuin aloin edes seurustella nykyisen kumppanini kanssa, olin päättänyt että jos ja kun aloitan uuden parisuhteen, aion myös panostaa siihen. Tiedän kokemuksesta, että parisuhde vaatii oikeasti paljon työtä, mikäli siitä haluaa hyvinvoivan ja pitkäkestoisen suhteen, missä kumpikin kunnioittaa ja arvostaa toista. Ei ole helppoa, ainakaan kun kärsii hylkäämisen pelosta, antaa toiselle myös sitä oma tilaa. Ja uskaltaa antaa sitä myös itselleen. Sitä en tosin tiennyt, tämän uuden suhteen alkaessa kuinka paljon ekstra työtä meille minun menneisyyden traumani on tuottanut mutta hyvällä panostuksella ja kärsivällisellä asenteella on meistä kasvanut todella hyvä tiimi.

Vaikka olemme melkein kuin yö ja päivä mieheni kanssa, (jopa persoonallisuustestin mukaan emme sovi toisillemme) on meillä elämässämme samat arvot. Arvostamme ympäristöä jossa asumme, tarvitsemme hiljaisuutta ja omaa rauhaa, osaamme antaa tukea toiselle kun sitä tarvitaan. Tsemppaamme paljon elämän haasteissa, kannustamme rohkeasti eteenpäin. Uskallamme sanoa toisillemme ajatukset, haaveet, heikot kohdat ja tunteet. Uskallamme käydä epämukavuusalueella koska se jos mikä vahvistaa.

Halaamme ja pussaamme miljoona kertaa päivässä. Osaamme (kärsivällisellä työllä) sopia riidat aikuismaisen kypsästi, pystymme menemään itseemme ja myöntämään virheemme. Teemme paljon yhdessä asioita mutta myös erikseen. Minä olen oppinut että toisella on myös oma elämä ja kaikkea ei minun tarvitse tietää. Olen oppinut luottamaan turvalliseen elämään. Luotan, että mieheni haluaa olla kanssani ja se jos mikä, on ollut suuri ratkaiseva askel hyvinvointisuuteen. Olen jopa oppinut luottamaan itseeni. Tiedän jos jäisin yksin, selviän myös siitä.

Mutta mikään näistä ei ole tullut ilmaiseksi tarjottimella kannettuna. Me emme olisi näin vakaalla pohjalla, jos emme tekisi töitä suhteemme eteen. Uskallamme heittäytyä, olla avoimia ja kokeilemaan uutta. Uskallamme nauraa ja itkeä. Uskallamme olla juuri sitä mitä me todella olemme, niin hyvine kuin huonojen puoliemme kanssa.

 

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna pitää Kirsi Salo yhdessä Teemu Syrjälän kanssa työpajan "Vapaa nainen - Elinvoimainen mies", johon myös me osallistumme. Uskallamme opetella uusia taitoja ja ottamaan vastaan työkaluja, joilla vahvistamme itseämme voidaksemme olla entistä vahvempia toisillemme.

Kurssille voi osallistua yksinään, kumppanin tai vaikka ystävien kanssa, mutta minä kannustan erityisesti osallistumaan kumppanin kanssa. Uskaltakaa heittäytyä suhteessanne <3 Lisätietoja saatte täältä.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

36-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä voimakkaasta hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto