Jooga ja meditaatio kuuluvat jokapäiväiseen elämääni, siitä syystä olen luonut sille oman rauhallisen tilan vintin aulaan (sekä myös sen takia koska asumme niin kaukana kaupungista, joten olisi mahdotonta käydä säännöllisesti tunneilla). Näin on helppoa pitää yllä joogaamista, kun voin vain mennä ilman että ensin pitäisi raivata tila jostain matolle sekä saada myös se oma rauha harjoitukseen. Muuten saattaa helposti jäädä harjoitus tekemättä. Olen suorastaan hullaantunut joogaamiseen siitä lähtien kun huomasin sen positiiviset vaikutukset niin henkisesti kuin fyysisesti. Ja koska en halua vaikutusten lakkaavan, siksi pidän erityisen tärkeänä mahdollisuuden vaivattomaan joogahetkeen. Aamuni ei lähde enää käyntiin ilman että teen jo rutiiniksi muodostuneet liikkeet. Aikataulusta riippuen välillä minulla saattaa olla vain viisi minuuttia aikaa mutta edes pieni hetki jokaisena päivänä on ehdoton. Aina kun syystä tai toisesta asioin kaupungilla, varaan joogatunnin Hot yoga-studiolta. Rakastan lämpöjoogaa. Siinä ehdoton etuus on lämmöllä joka vaikuttaa suoraan jäykistyneisiin lihaksiin sekä saa olon tuntemaan kuin olisin jossain kaukomailla treenaamassa. Lämpö myös lisää hieman haastetta joka saa minut ainakin keskittymään huomattavasti syvällisemmin. Kotona joogatessani sytytän tuikut ja suitsukkeen luomaan tunnelmaa. Lähes aina myös kuuntelen rentouttavaa musiikkia sekä välillä teen ohjatun joogaharjoituksen netin välityksellä, jossa tarjontaa löytyy laidasta laitaan. Keksin myös uuden käyttötavan rentoutuslevyille, nimittäin työmatkat joihin minulla päivittäin menee hurjasti aikaa. Varsinkin jos oloni on alakuloinen, rauhoittava ja lempeä taustamusiikki auttaa saamaan ajatukset kokoon sekä hengityksen tasaantumaan. 

Jos vain mitenkään omasta kodista löytyy edes pieni nurkkaus minne voisi luoda oman hiljentymistilan niin suosittelen sellaisen väsämään. Varmasti tulisi edes ne tärkeät jokapäivän venyttelyt tehtyä. Samalla saa mielen rentoutumaan ja ajatukset rauhoittumaan ja voit vain keskittyä omaan tärkeään itseesi. Minä aion nyt viikonloppuna keskittyä sataprosenttisesti itseeni sillä vietän kaksi päivää hiljaisuuden joogaretriitillä. Me emme keskustele toistemme kanssa, me olemme vain hiljaisesti läsnä. Suljen puhelimen, suljen ulkopuoliset ärsykkeet. Aion kaksi päivää keskittyä kuuntelemaan vain minua itseäni. Kuka ties, mitä kaikkea sillä onkaan sanottavaa. Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua myös teille <3

Rentoutuslevy saatu Pilateskauppa.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

35-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto