Kirjoitukset avainsanalla talviuinti

Ei o elämä eikä mikkään ellei oikkei kirpase välil!

Rakastan sitä tunnetta, mikä tulee kun nousee ylös hyisestä vedestä, ja olo tuntuukin suorastaan taivaalliselta. Lämpö vallitsee kehon ja lähes euforinen tunne saa melkein itkemään. Niin hyvältä musta tuntuu käydä avannossa.

Olen itsessäni huomannut pelkästään positiivisia vaikutuksia, sen ajan mitä olen säännöllisesti talviuintia harrastanut. Siedän kylmää todella paljon paremmin, flunssat ovat jääneet minimiin ja myös henkinen hyvinvointi on parempi. Minulle talviuinti tuo rauhoittumisen ja levollisen olon. Käyn 1-2 kertaa viikossa vähintään, ja nykyisin en edes halua saunoa ilman avantoa. Kotona saunoessa korvaan tämän kylmäsuihkuilla, mutta eihän se tietenkään sama asia ole. 

Ihanne olisi käydä useamminkin, paras olisi jos jokapäivä voisin pulahtaa veteen saunan kera. Kun jonain päivänä vielä muutan pohjoiseen downshiftaamaan, niin asia mistä en tule tinkimään, on ehdottomasti oma ranta. Siellä silloin, haluan ehdottomasti aloittaa päiväni joka aamuisella veteen kastautumisella. 

Saunassa haluaisin olla vain hiljaa. Harmi vain kun avantokansa on yllättävänkin puheliasta sorttia, että harvoin täydelliseen hiljaisuuteen pääsee. Minulle sauna on kuin pyhä paikka, jota ei sanoilla tarvitse täyttää. 

Itse veteen meneminen tapahtuu rauhallisesti hengittäen. Myös siellä vedessä ollessaan pitää muistaa hengittää. Kun on ihan rauhassa, ei edes tunne kylmää. On vain siinä hetkessä. Yleensä pidän kiinni laiturin portaista, harvemmin käyn tekemässä uintivetoja. Vedestä tultaessa, vietän muutaman minuutin nauttien olostani, ennen takaisin saunaan menoa. Se on myös keholle suotavaa äkillisten lämpötilamuutosten takia. Itselläni on alhainen verenpaine, ja toisinaan tunnen pientä huimausta saunasta tultaessa, mutta se menee pian ohi. Toki aina pitää kuunnella kehoa sekä varmistaa kylmäuinnin sopivuus, esim. mahdollisten terveysrajoitteiden takia. 

Talviuintikerran jälkeen on aina ihana jatkaa loppupäivää tietäen, kuinka levollinen ja hyvän mielen tunne säilyy pitkään. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos et vielä ole.

Kuvat ovat joulun talviuinti hetkeltä pohjoisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

36-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä voimakkaasta hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Blogi lopetettu. Kiitos kaikille mukana olleille <3

Blogiarkisto

2020
Maaliskuu