Kirjoitukset avainsanalla Lappi

Palasin tänä aamuna omalta lomalta Lapista. Olen aiemmin tainnut mainitakin, kuinka meillä on haaveena tai oikeastaan ajatuksena muuttaa muutaman vuoden päästä pohjoiseen. Ennen kuin tämä ajatus toteutuu, tulee Lapissa käytyä varmasti useampia kertoja vuodessa. Lapissa minua viehättää hiljaisuus, eri vuodenajat, kaunis luonto sekä kiireettömyys. Ei tarvinnut montaa päivää Lapin luonnossa viettää kun itseeni tarttui slow mood, joka toivottavasti vielä pitää pintansa pitkään, ennen kuin kiire ja stressi taas painaa päälle. Lapissa joogasin, retkeilin kävellen sekä maastopyöräillen, saunoin ja kylmäuin. Täydellista! Myös luonto ehti muutaman päivän aikana vaihtua värikkäästä syksystä kauniin talviseen maisemaan.

Juuri ennen kuin yöjunani aamulla saapui asemalle, kirjotin puhelimeeni ylös muutaman muistiinpanon, minkä haluan pitää mielessäni kohti tulevaa. Olen herkästi taipuvainen ahdistukseen, stressiin ja epätoivoon, niin toivon näiden kahdeksan ohjeen auttavan minua keskittymään elää elämääni tässä ja nyt, samalla luoden hyvää ja tasapainoista polkua tulevaisuuteen, erityisesti polkua sinne pohjoiseen.

  • tee (vain) asioita joista nautit
  • älä välitä mitä muut ajattelevat sinusta
  • keskity nykyhetkeen ja pidä mielessäsi tavoitteet
  • joogaa
  • opiskele venäjää (taito, jonka haluan oppia ja josta luulen olevan minulle hyötyä Lapin työmarkkinoilla)
  • pidä huolta terveydestäsi, niin fyysisestä kunnosta kuin henkisestä puolesta
  • syö terveellisesti
  • älä kiirehdi - älä stressaa - älä huolehdi liikaa 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoitin reilu vuosi sitten itselleni ylös haaveita ja tavoitteita mitä toivoisin seuraavan viiden vuoden sisällä tapahtuvan. Haaveina oli mm. oma, yhteinen koti kumppanin kanssa, koira ja unelmien työ. Perheen perustamisesta en osannut silloin sanoa mitään enkä oikeastaan osaa vieläkään. Olin elänyt niin kauan kuin sumussa kuuntelematta itseäni ja mitä minä oikeasti haluan. Ja kuinka yllättäen kun konkreettisesti kirjoitin toiveeni ylös, ne tapahtuivat hyvinkin nopeasti. Oma yhteinen koti maaseudulta, peltojen keskeltä jossa meillä on nyt vanha rintamamiestalo perunapeltoineen. Koira, joka nyt on ilostuttamassa meitä sekä kaverina lenkeillä. Ja viimeisenä se unelmien työ. Sain työn, jollaista en ikinä olisi uskonut minulle. Haastattelussa melkein itkin onnesta kun minulle valkeni koko työnkuva. Se oli niin minunlaiseni työ. Sen jälkeen kun on pitkään voinut huonosti edellisessä työpaikassa, tuntui tämä kuin lottovoitolta. Olin tämän suhteen jo vajonnut hieman epätoivon puolelle siitä, voisinko ikinä löytää työn itselleni, jossa kaikki yksityiskohdat natsaavat. Ja näköjään voi. Kaikki nämä tapahtuneet toiveet antavat sysäyksen uskoa itseeni täysillä ja siihen, että mitä vaan hyvää voi tapahtua.

Haaveilkaa ja toteuttakaa. Minun seuraava iso haave on jo kirjoitettu ylös. Tosin pidemmällä aikavälillä, ehkä jopa 10-15 vuoden sisällä tämä voisi olla mahdollista. Haaveilen asuvani edelleen kauniin ja puhtaan luonnon keskellä, jossa rauhallisuus ja hiljaisuus tuovat harmonian ympärilleni. Haaveilen jopa hieman askeettisesta elämästä jossa aika ei määrää tahtia vaan mitä oma sydän sanoo. Haaveilen, että osaan itse luoda tämän tilan itselleni, koska loppujen lopuksi voit olla missä vain ja elää omanlaista elämää. Minä haaveilen että asumme vielä jonain päivänä Lapissa, tunturien juurella ja elämme meidän näköistä elämää.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

35-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Blogiarkisto