Kirjoitukset avainsanalla some

Avatakseni vielä lisää edellistä kirjoitustani sekä myös omalta osaltani osallistumista tällä hetkellä valloillaan menevästä "todellisuuden näyttäytymisen" buumista. Itse olen toistaiseksi törmännyt vain vartalokuviin, joita instagramissa jonkin verran pyörii. Niissä on siis kaksi kuvaa vierekkäin, toinen on siloiteltu julkaisukelpoinen kuva joka todennäköisesti myös muokattu, kun taas viereinen kuva näyttää totuuden kuvan takaa eli miltä me suurimman osaksi aikaa näytämme. Minä sain tästä ajatuksen tehdä samanlaisen mutta henkistä puoltani esitellen. Minulla tämä ns julkaisukelpoinen kuva edustaa tyypillistä hyvän mielen kuvaa, jossa minulla on hyvä olla. Josta voisi päätellä vaikka, että tuo ihminen nauttii elämästä, rakastaa ja on rakastettu, sillä on kaikki hyvin, hän matkustaa paljon jne. Voisin julkaista kuvan hetkellä, jolloin minulla on tosiaan hyvä mieli ja jota haluan kuvan kautta tuoda esiin. Mutta meillä jokaisella on myös asioita joita ei näe koska niitä ei näytetä. Ja minulla se on ahdistus, persoonallisuushäiriö, vaihteleva masennus. Niitä en ole koskaan tuonut julki, paitsi nyt. Kirjoittamalla. Mutta entä jos siitä ahdistuneesta mielentilasta ottaa kuvan. Miltä minä silloin näytän.

Olen tuon ahdistuskuvan ottanut nyt kesällä kun olin ajelemassa aamulla töihin. Kotoa lähtiessäni, oloni oli ollut vielä ihan ok, mutta matkalla sain voimakkaan ahdistuksen. Muistan kuinka pahalta minusta tuntui ja olin saamassa paniikinomaisia kohtauksia koska en tiennyt mitä pitäisi nyt tehdä. Lopulta ymmärsin soittaa työterveyteen josta sain akuuttia apua tilanteeseen. Mutta miksi sitten halusin nyt julkaista "pahan mielen kuvan". Ehkäpä siksi koska minulle on ainakin lohdullista huomata että eivät ne muut ole tosiaan täydellisiä. Vaikka kuvat olisivatkin, ovat ne vain pintaa. Minusta on rohkeaa kun uskalletaan kertoa ja paljastaa itsestään myös jotain syvempää vaikka se ei visuaalisesti niin kaunista olisikaan. Vaikka hyvän mielen kuvat antavat inspiraatioita ja voimaa itselleen, on hyvä välillä nähdä myös sinne pinnan alle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

35-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Blogiarkisto