Kirjoitukset avainsanalla kirjat

*Kirja saatu Eevi Minkkinen*

Olin itse niin syvällä, etten osannut edes hahmottaa kuinka vääränlaisia ajatus- ja käyttäytymismalleja minulla olikaan. Miten olin kasvanut persoonallisuus-, ja ahdistuneisuushäiriön kanssa jota pidin todellisena elämänä. Miten takertuvainen ja turvaton kiintymyssuhdemallini vaikuttaa parisuhteessani sekä muihin läheisiini. Miten olin uskotellut itselleni, etten ansaitse elää täällä ja olen tuomittu olemaan onneton. Miten väheksyin itseäni muiden seurassa. Vasta hiljattain olen alkanut ymmärtämään ettei se mene niin. Se ei ole normaalia että itken joka toinen päivä pahaa oloani. Tai joka kerta kun olen toisten seurassa kuvittelen itseni paljon arvottomaksi kuin muut. Tai kun takerrun poikaystävääni ja vaatimalla vaadin häneltä huomiota. Ei, tämä ei ole elämää johon minut olisi jotenkin sinetöity elämään. Minun ei tarvitse hyväksyä sitä. Minun ei tarvitse piiskata itseäni asioista, joihin en voinut vaikuttaa. 

Mutta koska ihmismieli on niin voimakas, ei vanhoista opituista ole helppo luopua. Ei, vaikka ne tekevät pelkkää pahaa itselle. Hassua, eikö. Mutta kun eheytymisen tielle lähtee ja alkaa huomaamaan miten mahdottomasta tuleekin mahdollista, sitä alkaakin olemaan itselleen armollisempi ja lempeämpi. Itsetutkiskelua läpi elämän sanoisinko, mutta koko ajan me kasvetaan eikä milloinkaan olla valmiita. Tärkeää on tehdä itselleen hyvä paikka olla. 

Ole itsellesi armollinen-kirjassaan Eevi avaa sydämensä omien kokemuksien kauttaan. Kirja itsessään on mieletön vertaistuki ja apuväline omien syvien juurakoiden avaamisessa. Kirja sisältää runsaasti mielettömiä harjoituksia joiden avulla pääsee lähemmäs itseään ja samalla oppimaan itsestään uutta sekä luopumaan vanhasta. Eevi järjestää myös Helsingissä ensi sunnuntaina Kiintymyssuhdetyöpajan, johon olen menossa. Uskon, että tulen saamaan työpajasta useita oivalluksia joiden avulla pystyn rakentamaan vahvempaa oman elämäni polkua sekä tasapuolisempaa parisuhdetta. 

**Luennolla taisi olla vielä muutama paikka vapaana**, jos myös Sinua aihe kiinnostaa <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ostin perjantaina Nanna Mikkosen kirjoittaman kirjan, Vapaudu-polku hyvään elämään, jonka luin hetkessä. Kirja kertoo Nannan huikean tositarinan hänen ihmeellisestä elämästään ympäri maailman. Häkellyin valtavasti ja ihastuin hänen rohkeuteen ja määrätietoisuuteen jolla hän on elämänmatkaansa kulkenut kaikista kivuista ja mielen syövereissä vallanneista demoneista huolimatta. Vaikutuin suuresti Nannan tavasta ajatella ja suhtautua vaikeisiin vastoinkäymisiin, jotka hän on oppinut kääntämään voitoksi elämässään. Tarvitsen itsekin kipeästi sitä ajattelutapaa oman elämäni taistelussa hirviöitäni vastaan ja aion ottaakin tästä kirjasta vinkkejä itselleni.

Jo kirjan nimi "Vapaudu", pysäytti minut välittömästi kaupan kirjahyllyssä. Tunsin miten kirja veti minua puoleensa vaikka en muuten olekaan erityisen hurahtanut näihin self help-kirjoihin. Mutta tämä ei olekaan sellainen. Tämä on koskettava ja aito tarina ihmisestä, joka ihan käsittämättömistä vastaantulevista haasteista huolimatta, taistelee kerta toisensa jälkeen itsensä takaisin jaloilleen ja jatkaa matkaansa sekä lopulta saavuttaa tasapainoisen ja kivuttoman elämän. Siihen minäkin aion pyrkiä. Päivä päivältä kerään itselleni rohkeutta, voimaa ja uskoa että tulen saavuttamaan itseni vielä vapautuneena näistä kahleista, jotka ovat hallinneet ja määrittäneet elämääni ihan liikaa. 

Ole armollinen itsellesi. Anna anteeksi itsellesi uudestaan ja uudestaan. -Nanna Mikkonen

Kommentit (0)

Sain kustantajalta kirjan nimeltä Henkäys on ilmaa vain, kirjoittanut Paul Kalanithi. En ensin muistanut mistä kirja kertoo kunnes luin takakannen ja sehän olikin juuri se kirja, jonka olin halunnut lukea kun olin siihen jonkun lehden arvosteluissa törmännyt. Pakko sanoa, tämä kirja on mykistävä. Jos et ole vielä lukenut sitä, suosittelen ehdottomasti lukemaan. Kirjan tarina vie ensiaskeleelta mennessään ja sen haluaisi lukea siltä istumalta. Kirja on tositarina huippuneurokirurgista, joka sairastuu itse nuoresta iästään huolimatta keuhkosyöpään. Hän on itse kirjoittanut tämän kirjan ennen menehtymistään. Kirjassa Paul Kalanithi kertoo hyvinkin suoraan ja kauniisti kaunistelematta ajatuksistaan ja elämästään sekä millaista on kun saa syöpädiagnoosin josta ei selviä muuta kuin ihmeellä. Tämän luettua tulee omaa elämää ja sen merkitystä pohtineeksi ihan eri kantilta. Mikä on tärkeää ja mikä ei. 

Koska kirja kosketti minua todella paljon, uskon että se tekee niin myös jollekin muulle. Siitä syystä haluan antaa tämän kirjan eteenpäin ja toteutan sen arpomalla vaikka haluaisin jokaisen saavan sen. Toivonkin, että kirja saa jatkossa monen monta lukijaa. Arvontaan osallistut jättämällä ilmoituksen kommenttikenttään tai sähköpostia lähettämällä minulle. Osallistumisaikaa on viikko, eli ensi sunnuntaihin 24 päivään asti. 

Kirja saatu Bazar Kustannus

Kommentit (12)

Anni
3/12 | 

Mukana myös arvonnassa! Kyseinen kirja ollutkin omalla lukulistalla jo jonkin tovin :)

Hippe
4/12 | 

Ilman muuta mukana :) Tämän kirjan sisältö antaisi varmasti oivalluksia. Seuraan blogiasi, kiitos siitä. Käyn samantyyppistä haastetta läpi elämässäni. Tästä syksystä tullee kaunis ja lämmin!

Koska olen huomannut miten paljon jooga sekä meditointi ovat auttaneet minua eteenpäin tasapainoisen ja levollisen elämänlaadun saavuttamisessa, aion panostaa siihen vieläkin enemmän terapian ohella. Tarkoituksenani on perehtyä 8-viikon ajan chakratyöskentelyyn, johon työkaluna käytän Chakrapolku nimistä kirjaa. Kirjan on kirjoittanut Inderjit Kaur Khalsa, joka on suomalainen joogaopettaja. Kirja on eräänlainen kurssi, jossa jokaisen viikon aikana edetään yksi chakra kerrallaan tai halutessaan voi työstää juuri sitä chakraa mikä kulloinkin tuntuu sitä kaipaavan. Kirjassa on selkeä ohjeistus miten jokaisen chakran kanssa toimitaan, mikä on kunkin chakran tarkoitus sekä kirjoitus- ja väritystehtäviä. Lisäksi pohdintaa, itsetutkiskelua sekä kuvalliset jooga- ja meditointiharjoitukset. Kirja on selkeä, mielenkiintoinen ja helppolukuinen. Jokainen joka on kiinnostunut työstämään itseään sekä haluaa oppia tuntemaan oman syvimmän olemuksensa, on tämä kirja mahtava matkakumppani matkalla itseen.

Tarkoituksena on jakaa kunkin viikon chakratyöskentelyn kokemukset ja ajatukset tänne blogiin. En ole aiemmin perehtynyt chakroihin, eli tämä on minullekin ihan uutta. Ainoastaan olen kuullut niiden olemassaolosta, joten ennakkokäsityksiä minulla ei sen enempää ole, mutta aion avoimin mielin lähteä tälle 8-viikon polulle kulkemaan kohti itseäni. Huomasin myös, että kirjan kirjoittaja järjestää Helsingissä ryhmäkursseja chakrapolulle lähtijöille, jossa saa lisäksi henkilökohtaisen ohjauksen chakratyöskentelyyn. 

(Kirja saatu, Tammi)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Mukava,että löysin blogisi. Kärsin samasta tunnelukosta, mutta siihen johtaneet tapahtumat eivät ole niin rajuja. Seuraan mielenkiinnolla myös joogasta kertovia juttujasi tulevaisuudessa.

Vierailija
2/5 | 

Hei, löysin aivan sattumalta tämän kirjoituksesi ja huomasin että olit aloittanut Chakrapolun. Kiinnostaisi kovasti tietää mitä ajatuksia ja tunteita matka sinussa herätti? Mistä löydän viikottaiset kirjoituksesi? Ystävällisesti, Inderjit

nina_kyllikki
Liittynyt27.7.2017

No hei, ja kiitos viestistäsi :)

Aloitin syksyllä tekemään tätä polkua joka valitettavasti keskeytyi joogaretriittien vuoksi. Tulkitsin kirjan niin että en saisi mahtumaan viikkoon muuta joogaohjelmaa tai ainakin koin sen tällöin häiritsevän koska halusin keskittyä juuri tähän kunnolla. Mutta kun saan polun tehtyä, lähetän sinulle ilomielin ajatuksistani viestiä.

Seuraa 

Hengähdys ilmaa.

35-vuotiaan naisen kirjoituksia matkalla kohti uudenlaista ja tasapainoisempaa elämää sekä eheytymistä hylkäämisen tunnelukosta. Blogissa kirjoituksia myös joogasta, meditoinnista ja luonnon voimasta, jotka ovat itselleni tärkeitä henkisen hyvinvoinnin lähteitä.

Rakennetaan yhdessä tasapainoisempi elämä.

Rakkaudella, Nina

hengahdysilmaa@gmail.com

Blogiarkisto