Kirjoitukset avainsanalla Keramiikka

Yllättävän pienet asiat tekevät arjessa iloiseksi, se tuntuu joka kerran yhtä mukavalta huomata. Meillä seisoa tönöttää ruokspöydällä aina vesikannu, illallisella sillä on tärkeä rooli janoisten juottajana, mutta myös päivisin se muistuttaa lapsia juomaan. 

Kannuja on monta - on väritöntä ja värillistä lasia, ja sitten on tämä yksi onnellisen arjen suosikki. Vesikannuhan ei sinällään kaipaa ahkeraa tiskausta, mutta lasisten kannujen ongelma ovat sormenjäljet. Näin ruokapöydän nurkalla odottava kannu näyttää yllättävän nopeasti likaiselta - vaan ei tämä ihanin keramiikkakannu. Se on ostettu mielipaikastani Kemiön saarelta ja sen on Inge-May omin käsin tehnyt. Puhdasta vettä, kauniista kannusta, pienet ovat toisinaan nuo onnen aiheet. 

PS. Keramiikkapuoti löytyy Bjärkas Gårdista Västanfjärdistä ja sieltä voi ostaa muutakin kuin kannuja. Lisätietoja aukioloajoista: bjarkasgolf.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulta oli mennyt vallan ohi syksyn yhteistyö ruotsalaisen keraamikko Per B Sundbergin ja Ikean välillä. Etsiessäni jotakin arkista (varmaankin valkoisia kynttilöitä tai valkoisia servettejä), törmäsin outoihin keramiikkaesineisiin ja hurmaannuin täysin. 

Ennakkoluulottomia, hassuja, outoja ja juuri siksi tavattoman kauniita! Vantaan Ikeasta en löytänyt kuin muutamia malliston esineitä (ostin kummallisen kalakynttilänjalan ja pienen vaasin), mutta kaikki jotka tulivat vastaan puhuttelivat. Veikkaan, ettei mallisto todella ole ollut ainakaan meillä Suomessa hitti outoutensa vuoksi, mutta on silti kiva, että Ikean kaltainen jätti heittäytyy moisiin taideprojekteihin. Tykkään! 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 38-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat