Kirjoitukset avainsanalla KirjasuositusKirjamessut ovat ohi ja nyt on aika kääriytyä räntää pakoon hyviin ja mukavasti haastaviin ajatuksiin. Olen ehtinyt lukea tänä syksynä jo paljon - erityisesti omien ajatusten voimasta kertovat kirjat ovat vetäneet puoleensa. Teille halusin nostaa pari syksyn kotimaista suosikkiani, jotka saivat paitsi oivaltamaan myös pysähtymään onnellisuuteni pohtimisen äärelle.


Tärkeintä tänään, Maaretta Tukiainen

Filosofista ja herättelevää pohdintaa hyvästä elämästä, mukaansatempaavasti kirjoitetussa muodossa - tämän kirjan ahmin muutamassa illassa. Kirjan ajatuksien mukaan selkiyttäminen ja minimalismi auttavat rakentamaan merkityksellisempää ja onnellisempaa elämää.

Kirja oli todella nautinnollista luettavaa, vaikka pohdittavaa riitti. Loppujen lopuksi juuri varsin yksinkertaisten teemojen tuominen osaksi elämää ja arkea herätti pohtimaan ja haastamaan itseä. Erityisen hyvä opus, jos kaipaat elämääsi hyvän muutoksen aaltoa.

”Ihminen on sisäisesti ristiriitainen. Sisäinen vastustaja on nokkela. Se vetelee meitä tiedostomattoman puolella sijaitsevista naruista. Se painelee nappeja, jotka saavat meidät toimimaan omaa parastamme vastaan. Se hyödyntää sokeita pisteitämme ja tekee meistä yhä sokeampia. Se huijaa ja narraa meitä uskomaan itse keksimiimme valheisiin. 
Tästä syystä meidän on koottava sisäisten voimiemme rivit ja lähdettävä viemään niitä siihen suuntaan kuin todellisuudessa haluamme. On syytä keskittää voimat.


Valon antajat, Kiitä unelmasi todeksi, Johanna Huhtamäki ja Vappu Pimiä

Tämän kirjan ehdoton suola ovat lukuisat tutkimukset, jotka tukevat lausahduksia kuten; kiitollisuus on elämää mullistavaa. Vaikka itse olen kirjallisuudenkin suhteen aika hörhö ja uskon vähemmästäkin, kun asiat tuntuvat oikeilta, niin tämän kirjan äärellä innostuin tieteen yhdistämisestä henkisyyteen. Kirjan aiheet ovat itselleni muista opuksista tuttuja, mutta silti ilahduin ja inspiroiduin kirjasta kovasti. Se myös validoi monta asiaa, joihin haluan uskoa.

”Ei ole ehkä suuri yllätys, että hyväonniset lottovoittajat olivat onnettomuudessa halvaantuneita onnellisempia. Mutta he olivat sitä yllättävän vähän. Asteikolla yhdestä viiteen, lottovoittajat arvioivat onnellisuutensa olevan keskimäärin neljä, kun onnettomuudessa halvaantuneiden keskimääräinen onnellisuuden arvio oli kolme. Yllättäen kuitenkin halvaantuneet arvioivat tulevaisuuden onnellisuutensa lottovoittajia suuremmaksi. Tämän lisäksi halvaantuneet kokivat saavansa enemmän iloa arkipäivän asioista kuin lotossa voittaneet.

 

 

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
3/3 | 

Varsinainen "tietokirja" 😅😅😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luen erilaisia kirjoja laidasta laitaan (mutten koskaan dekkareita, liian jännittävää). Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävän ahmin aikanaan yhdellä istumalla eräällä pienellä saarella Ugandan edustalla. Niinpä tulin iloiseksi, kun hilpeästi ja ronskisti sinkkuelämästä kirjoittanut Rönkkönen julkaisi seuraavan Bikinirajatapauksen. Ostin sen heti.

Kirjastot ovat muuten ihan mieletön juttu, mutta itse kirjailijana ja kustantajana tiedän, että on hyvin tärkeää, että me takaamme uusien ihanien kirjojen tulemisen markkinoille o s t a m a l l a niitä. Siksi olen kirjakaupan uskollinen asiakas ja ajattelen näin tukevani kulttuuria sekä lukemisen tapakulttuuria (juuri nyt hihitän Bikinirajatapaus hyppysissäni untuvapeiton alla - parasta!).

Seuraa 

Heli Thorén on 38-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat