Kirjoitukset avainsanalla museo

Viime viikon ehdoton visualistin kohokohta oli yksityiskierros Reitzin kotimuseossa Töölössä. Toinen toistaan vaikuttavampia taideteoksia esitellyt museo on aikanaan ollut koti Lauri ja Maria Reitzille, joiden toiveen mukaan paikan ainutlaatuisesta tunnelmasta saavat nykyisin nauttia myös me muut. 

Apollonkadulla Töölössä oleva museo on aivan upea. Me satuimme paikalle vielä käsittämättömän kauniina iltapäivänä, jolloin paikka kylpi laskua tekevän auringon valossa. Museosta löytyi silmänruokaa niin sisustuksen kuin ennen kaikkea taiteen muodossa. Seinillä oli muun muassa lempitaiteilijani Helene Schjerfbeckin teoksia lukuisia - monet niistä näin ensi kerran. Maalausten lisäksi esillä oli myös muita upeita taide-esineitä kuin myös posliinia ja hopeaa. 

Ja mitä parasta! Myös sinä voit mennä vierailulle ja vieläpä ilmaiseksi, kun kokoat vähintään kymmenen hengen seurueen ja olet yhteydessä museoon. Olennaista kokemuksen kannalta oli osaava opas, joka kertoi mielenkiintoisia tarinoita asunnosta, siellä aikanaan asuneesta perheestä sekä esillä olleesta taiteesta. 

Lisätietoja: www.reitz.fi 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vietimme viikonlopun lasten kera Tampereella ja keskityimme tutustumaan kaupunkiin lasten silmin. Yksi upeimmista kohteista pitkään aikaan (omastani ja lasteni mielestä) oli Amurin työläismuseokortteli. Itse vanhojen aikojen estetiikan rakastajana olin ihastuksissani koko vierailun ajan. Korttelissa oli sisustettu erilaisten perheiden koteja aina 1800-luvun lopusta eteenpäin ja olin todella vaikuttunut, miten pieteetillä tämä oli tehty! Viherkasveja ja pienesineitä myöten kaikki oli aikakauden mukaista - ja tavattoman kaunista. Lapset saivat hyppysiinsä bingon, jossa etsittiin kodeista eri esineitä ja kohtia, joten hekin malttoivat, kun äiti kuvasi kauniita tapetteja ja kokonaisuuksia. 

Museokäynnin jälkeen poikkesimme paikan ihanaan kahvilaan, jossa oli leivottu aivan itse vaikka mitä (emme oikein tienneet, mitä valita, joten ostimme vielä junamatkalle korvapuusteja). Suosittelen paikkaa lämpimästi sekä esteetikoille, historiasta kiinnostuneille kuin myös lapsellisille kokoonpanoille. Ainoa miinus on se, että paikka on kiinni talvisin ja sulkee ovensa 11.9. Lohdutuksena kerron kuitenkin, että kahvila on auki ympäri vuoden - ja tarjoaa lounaan lisäksi ainakin taivaallista itse leivottua leipää, mustikkapiirakkaa ja niitä ihania korvapuusteja.

 

Kommentit (2)

Katja
1/2 | 

Näyttää kauniilta :). Vanhan ajan estetiikassa on jotain rauhoittavaa

Heli Ingeborg
2/2 | 

Aivan ihana paikka. Museo sulki ovensa talveksi, mutta paikan hurmaava kahvila houkuttelee korvapuusteilla koko talven ajan. Lämmin suositus siitäkin!

Seuraa 

Heli Thorén on 38-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat