Kirjoitukset avainsanalla inspiraatio

Runsautta, kerroksia, antiikkia, taidetta ja joulukukkia jokaisella pöydällä - muun muassa sitä on ruotsalaisen desingtalo Svenskt Tennin joulu. Itse rakastan joulua ja muokkaan kodin ilmettä sen mukaan, vaikkei meillä mitään kovin radikaalia koskaan tapahdukaan. Tunnelma syntyy loppujen lopuksi tutuista koristeista, kukista ja makeisista kauniissa kulhoissa. Svenskt Tennin tavassa sisustaa joulu pidän juuri sen kerroksellisuudesta. Hankitaan muutamia laadukkaita ja aikaa kestäviä koristeita, ja loppujen lopuksi niistä syntyy se joulun tuntu. 

No, nyt on joulu tullut blogiinkin ja virallisesti - ja lienee selvää, että olen jouluihminen. Oletteko te jouluihmisiä, ja mitä teidän valmisteluihin kuuluu?

1. Messinkinen kukka-astia 54 e

2. Joulupallot 22 e - 50 e

3. Tähtivalaisin 280 e

4. Hyasinttimaljakko 52 e

Kuvat ja tuotteet: Svenskt Tenn

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joulu sisustetaan meille jo aivan kuun alussa - sittemmin viime vuosina olemme hankkineet kuusenkin jo puolessa välissä kuuta. Näin joulusta ja sen tunnelmasta pääsee nauttimaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. 

Kokosin joulun sisustushaaveita yhteen kauden uutuuksista - useat näistä ovat klassikkoja, jotka ilolla kaivaa esiin joulu joulun jälkeen:

1. Jouluksi vaihdetaan aina puhtaat lakanat ja niiden väliin on ihana kömpiä uusi lahjapyjama yllä. H&M Homen pussilakanasetti vilisee poroja ja näyttää sopivasti ranskalaiselta perinnekuosilta, 19,99 e.

2. Lapset toivovat joka joulu itsetehty kalenteria ja tänä jouluna ajattelin piilottaa jouluaarteet Svenskt Tennin sukkaan, 70 e.

3. Hankimme joka joulu muutaman uuden, merkityksellisen koristeen. Äidin hankinta on tänä jouluna herkullinen lasipallo Svenskt Tenniltä, 22 e.

4. Uuden pyjaman kaveriksi sujautetaan Marimekon Unikko-tohvelit, 35 e, Finnish Design Shop

5. Ehdoton talvipaheeni ovat valkoiset kruununkynttilät, joita kuluu laatikkokaupalla. Yksi illan kynttilöistä työnnetään krokotiilin suuhun, 35 e, Artilleriet.se

6. Perinteinen, messinkinen adventtikynttelikkö on joulupöydän kruunu - kauniimpaa koristetta saa hakea, 186 e, Artilleriet.se

7. Lahjapyjaman päälle sujautetaan pehmoinen kashmirtakki. Salonkikelpoisessa takissa kehtaa lähteä glögille myös kaupungille, 129 e, H&M Home

8. Joulun hedelmä- ja makeismalja kootaan perinteisin omenoin koristeltuun kulhoon (vuoka kestää myös uunin), 14,99 e

Kiitos marraskuun, mietin nukkumista aika ison osan hereillä olo aikaani. Kirkasvalovalaisinta suositteli joku, mutta mietin, että ehkä myös pieni makuuhuoneen make over olisi paikallaan - minä kun nyt joka tapauksessa aion viettää laatuaikaa tähän vuodenaikaan juuri siellä.

Oma makkarini on minikokoinen, mutta ihana ja laventelinsävyinen. Sinne on jo kauemmin pitänyt tulla televisio meidän leffailtoja varten ja nyt kuulin huhua, että pukki saattaisi olla tuomassa sellaisen. Tämä muutos käynnistää sitten aikamoisen domino-efektin, sillä televisioseinällä on tällä hetkellä hieman turhan korkea vanha lipasto, joka on pakko korvata matalammalla. Samalla menee myös taulujen sijoittelu uusiksi ja näen tässä myös orastavan mahdollisuuden paheeni toteuttamiseen; eli tekstiilien hankintaan.

Kokosin oheen muutamia makkarisuosikkejani inspiraatioksi matkalla nukkumisnautinnon maksimoimiseen. Kaikki kuvat Residence.

Kommentit (1)

Meri
1/1 | 

Moikka, ompa hauskan lilan värinen kasvi ikkunalaudalla. Mikä se oikein on?

Kuvat: Fantastic Frank

Mieli lepää kauniita koteja katsellessa. Yksi ihanin syyspuuhista on hankkia tuhti pino sisustuslehtiä tai selata (ruotsalaisia) myytävänä olevia koteja - ja huokailla ihastuksesta. Syksy on itselleni ehdottamasti vilkkainta sisustusaikaa kotonakin, ja näistä kodeista saa inspiraatiota myös omien nurkkien ehsotamiseen (samettiverhot - ah, riisipaperivalaisin - ah, keraamiset kynttiöänjalat - ah).

Mitä te teette juuri nyt mieluiten sohvannurkassa?

Kuvat: Fantastic Frank

Seuraa 

Heli Thorén on 38-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat