Kirjoitukset avainsanalla Leivonta

Kun sitruunan yhdistää mustikkaan, tapahtuu jotakin taianomaista ja ennen kaikkea herkullista. Tämän piiraan salaisuus on runsaassa satsissa juuri metsästä poimittuja marjoja, mutta myös pähkinöissä, kookoksessa ja juurikin siinä sitruunassa. Itse söin kaksi reilua palaa ilman huonoa oloa - se onkin mielestäni parasta näissä sokerittomissa ja gluteenittomissa resepteissä.

Resepti on oma versioni Karita Tykän Sokeriton-kirjasta. Koska ostin ainekset pienestä maalaiskaupasta (poimuri kainalossa, saappaat jalassa), ei ihan kaikkea ollut aivan reseptin mukaan saatavilla. Omaan suuni kookosjauho oli pohjaan kuitenkin enemmän kuin hyvä! 

 

Hyvän olon mustikkapiirakka

(halkaisijaltaan 25 cm:n piirakkavuokaan leivottuna)

 

Pohja:

1,5 dl mantelijauhoja

1,5 dl kookosjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

4 rkl hunajaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl jauhettua kardemummaa

5 rkl pehmeää voita

3/4 dl pähkinöitä murskattuna

1 sitruunankuori raastettuna sekä yhden sitruunan mehu

noin 5 dl mustikkaa

 

1. Sekoita manteli- ja kookosjauhot sekä kaurahiutaleet. Lisää leivinjauhe sekä kardemumma ja sekoita. Lisää hunaja ja pehmeä voi, sekoita. Raasta sitruunankuori ja lisää se puristetun sitruunanmehun kanssa taikinaan. Murskaa pähkinät veitsellä ja lisää taikinaan.

2. Painele 3/4 osaa taikinaan voideltuun piirakkavuokaan. Lisää mustikat ja murustele loppu taikinasta piiraan päälle. Paista 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia (kunnes piiras on saanut kauniin värin pintaan). Lisää sitten päälle folio, jottei piiras pala ja jatka paistamista vielä noin 15 - 20 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.

Nauti hyvässä seurassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Hyvältä kuulostava resepti! Reseptissä mainitaan pähkinät. Millaisia pähkinöitä suosittelet?

Heli Ingeborg

Hei!

Itse olen käyttänyt niitä, mitä kaapista löytyy. Viimeksi meni hasselpähkinöitä, joskus manteleita. Tuovat mukavasti rouskuvuutta ja rakennetta - se on pääasia!

Heli Ingeborg

Voi, oikein hyvin! Sulata vähän ennen paistamista, muuten marjat päästävät nestettä ja piiras voi jäädä turhan vetiseksi.

Heli Ingeborg
Liittynyt29.5.2019

Hei!

Gluteenittomia kaurahiutaleita käyttäessä on täysin gluteeniton. Kaurahan on myös luontaisesti gluteeniton, mutta keliakialiiton suositusten mukaan sitä ei tule sanoa gluteenittomaksi, ellei kyseessä ole erikseen mainittu gluteeniton kaurahiutale. Myllärillä ja Urtekramilla on muiden muassa hyvät gluteenittomat kaurahiutaleet.

Mukavia leivontahetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat