"Muista, että hiljaisuus on joskus paras vastaus." - Dalai Lama

Aina välillä on hyvä pysähtyä kuuntelemaan. Kuuntelemaan omia ajatuksia, kehon tuntemuksia sekä ympäristössä tapahtuvia asioita. Tarkasti oman itsensä kuunteleminen voi antaa oivalluksia. Liiallinen kuunteleminen voi kuitenkin joskus olla pahasta. Dalai Lamaan viitaten, suosin ajoittain hiljaisuutta. Hiljaisuus luo hetken, jolloin pystyn elämään juuri siinä hetkessä, mikä on edessäni. Usein ajatukseni nimittäin harhailevat epäoleellisissa asioissa. Ajatuksia asioista, jotka eivät vie eteenpäin. Hiljaisuus voi tuoda halutun vastauksen levottomuudelle ja ajatuksieni sekasorrolle. Hiljaisuus ei aina ole mahdollista, mutta olen löytänyt neljä oivaa keinoa saada pieniä hetkiä hiljaisuutta arkeeni: 

  1. 30 minuuttia aamulla ennen puolisoni heräämistä, on elintärkeä hetki. Hetki, jolloin saan aikaa herätä päivään. 
  2. Juoksu- tai kävelylenkki yksin ilman musiikkia. 
  3. Bussimatkat töihin ja kotiin ilman puhelinta.
  4. Työpäivän rentoutus hetki (silloin kun se on mahdollista.)

Neljä hetkeä hiljaisuutta. Hiljaisuus, joka saa aivoni latautumaan ja energiatasoni nousemaan. Hiljaisuudella on voimaa. Tällä hiljaisuuden ajatuksella, on taas hyvä jatkaa blogin ääressä. Vaikka arvostan hiljaisuutta, nautin vastapainoksi ystävien, puolisoni ja perheeni seurasta. Ennen kaikkea nautin pohtia erilaisia ajatuksia päässäni. Välillä murehdin, välillä unelmoin, sitten taas hiljenen.  

Nautitko sinäkin hiljaisista hetkistä? 

- Heini

 

Kommentit (1)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Todella hyvin kirjoitettu hyvästä aiheesta. Tuo kuuntelu oikeissa tilanteissa on varmasti paikallaan ja antaa paljon enemmän, kuin sata vastausta asiaan. Kuuntelun taito ei ole mielestäni itsestäänselvyys, mutta sitä voi harjoitella. 😊

Helena Peltokangas

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Onnellisuus voi löytyä pienistä asioista, ajatuksista ja hetkistä. Heini Kaarina –blogia kirjoittaa 25-vuotias ikuinen luonnonlapsi ja kuukautisoireista ajoittain ”hulluksi” tuleva ihmisyksilö.  Ammatiltaan Heini on lähihoitaja  ja tekee töitä ihmisten parissa. 

Blogissa pohditaan elämää askarruttavia asioita kuukautisten ja kauppalistan välillä, mutta ennen kaikkea hyvän elämän eväitä. Blogissa tulee näkymään luontoon ja ruuanlaittoon liittyviä postauksia. Intohimo kohteena ovat pääsääntöisesti gluteenittomat kasvis- ja vegaani herkut. Elämää ilahduttaa Peppi-koira, jonka hännänpää ajoittain vilahtelee blogissa, unohtamatta perhettä ja ystäviä.

Tervetuloa seuraamaan!

miettinenheini@gmail.com

 

 

 

Hae blogista