K o r v a p u u s t i t   v a i   m u s t i k k a p i i r a k k a  mietin, kun kuulin Jeren mummo tulevan ensimmäisen kerran kylään. Koskaan aikaisemmin en ollut mummoja kestinnyt, en edes omia mummojani. Aina tyytyväisenä olen astellut valmiiseen mummojen ruokapöytään, jossa ei ruoka saatikka sitten herkut lopu. Työnkuvani puolesta en enää kauheasti jännitä mummo- ja pappa ihmisiä ja usein riittää, kun on aidosti vain oma itsensä.

Otsikko jo viittaakin, että päädyin mustikkapiirakkaan, alkuperäisen ohjeen löysin täältä: http://hannele78.blogspot.com/2017/09/gluteeniton-ja-maidoton-marjapiira...

Muokkasin reseptiä kaapista löytyvien aineiden mukaan, tässä se tulee: 

2,5 dl  gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kookos sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g laktoositonta voita
1 kananmuna
½ lasia vettä
mustikoita

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sulatettu voi.
Ota erilleen noin 1/3  seosta. Lisää  kananmuna ja ½ lasillista
vettä taikinaan. Levitä taikina pyöreään, voideltuun vuokaan.
Lisää mustikat ja erilleen otettu muruseos taikinan päälle.
Paista piirasta 200 asteessa noin puolituntia. 
 

Ja kyllä se maistui niin mummolle kuin itse leipojalle. Taisin itse syödä yhteensä kolme palaa. Resepti on helppo tehdä maidottomana käyttämällä voi sijaan kasvirasva valmistetta.

- Heini

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Onnellisuus voi löytyä pienistä asioista, ajatuksista ja hetkistä. Heini Kaarina –blogia kirjoittaa 25-vuotias ikuinen luonnonlapsi ja kuukautisoireista ajoittain ”hulluksi” tuleva ihmisyksilö.  Ammatiltaan Heini on lähihoitaja  ja tekee töitä ihmisten parissa. 

Blogissa pohditaan elämää askarruttavia asioita kuukautisten ja kauppalistan välillä, mutta ennen kaikkea hyvän elämän eväitä. Blogissa tulee näkymään luontoon ja ruuanlaittoon liittyviä postauksia. Intohimo kohteena ovat pääsääntöisesti gluteenittomat kasvis- ja vegaani herkut. Elämää ilahduttaa Peppi-koira, jonka hännänpää ajoittain vilahtelee blogissa, unohtamatta perhettä ja ystäviä.

Tervetuloa seuraamaan!

miettinenheini@gmail.com

 

 

 

Hae blogista