Kirjoitukset avainsanalla #kasvisruoka

Oli kesäloman toinen päivä. Jere ehdotti erään dokumentin  katsomista.

-  Dokumentin mistä?

- Dokumentin lihansyönnistä, Jere vastasi kysymykseeni

Tiesin, että tämä oli päivä, kun uskalsin kohdata asian, jota olin paljon miettinyt. 

Olen ollut aina sekasyöjä. Olen kuitenkin aina ihaillut ihmisiä jotka ”pystyvät” luopumaan eläinperäisistä tuotteista. Ylipäätänsä ihailen monia ihmisiä jotka elävät sitä omaa juttuaan, oli kasvissyöjä/vegaani tai ei. Enkä muutenkaan halua tuomita ihmistä sen perusteella mitä hän suuhunsa laittaa. Meillä kaikilla on omat juttumme. Pääasia, että elää oman näköistä elämää.  Mutta mikä sai minut syömään enemmän kasvisperäisiä tuotteita ja vähentämään eläinperäisiä? Eläimet, ympäristö vai terveys?

Vastaan niiden kaikkien olevan syynä. 

 

En voi sanoa, että olisin loppuelämäni täysin kasvissyöjä, mutta kyllä tulen jatkossa nauttimaan enemmän kasvisproteiinia kuin lihaa lautasellani. Maitoa en juo, mutta JUUSTO, sitä tulee ajoittain nautittua. Tai luulen, että jos joku on minua varten kokannut kalaa,kanaa tai lihaa en siitä kieltäydy. Ainakin näin aluksi liiallinen ehdottomuus käy mielen päälle. Täytyy vain todeta näiden kahden dokumentin herättäneen uinuvat ajatukseni asiasta. Ajatuksia eläimistä, ilmastonmuutoksesta, kehitysmaiden oikeuksista, metsistä ja kehon terveydestä.

 

 

Yllättävää tässä hiljalleen kasvavassa ”elämänmuutoksessa” on inspiraatio ruuanlaiton suhteen. Mieleni hamuaa uusien keittokirjojen ääreen ja hääräämään keittiössä kesän kuumuudesta huolimatta. Tähän mennessä on tullut kokkailtua kikherne currya, taateleilla makeutettua tomaattipastaa, kasvispizzaa, korianterilla koristeltua härkiswokkia, linssipataa ja lisää on tulossa.  Vielä haluaisimme mm. kokeilla itse tehtyjä falafel pyöryköitä hummuksella. Nam! Parasta tässä on, etten ole yksin. Taloutemme Herra koluaa ahkerasti internetistä kaikkia uusia ruokareseptejä koekeittiöömme. 

 

O l e n k o   h u o m a n n u t   e r o a   m u u t o k s e n   m y ö t ä? 

Ruoka on monipuolisempaa, vatsa on toiminut, ei enää huonoa oloa maitotuotteiden jälkeen. Koen tyytyväisyyttä, että otan vastuuta ympäristöstä ja ympärillä elävistä olennoista omalla tavallani. Olen onnellinen, että elän niin kuin toivoisin eläväni. Ruokaa on tehty enemmän yhdessä ja uudet makuelämykset ovat olleet antoisia. 

Ainut miinus ainakin tällä hetkellä on, että uuden äärellä sitä pitää miettiä enemmän mitä söisi. Arkisia reseptejä ei ole kuin vasta yhden käden sormille. Leipää on välipalan puutteeksi tullut syötyä :D Ja tietenkin, sitä tulee myös miettineeksi saako tarpeeksi proteiinia tai syökö sitä liian vähän.

Vielä lopuksi. En voi olla nauramatta itselleni. Elämäni saattaa jatkossa olla aika lailla ton-päätteistä. Lihaton, gluteeniton, maidoton…Onneton en kuitenkin aio olla. Enkä todellakaan aio olla ehdoton. Pullia, leivonnaisia yms. tulen nauttiman ilman ton-päätettä, jos mieli tekee tai jos kropassa tuntuu hyvältä. En ehkä ole ensimmäinen joka toteaa, että elämässä on tehtävä juuri sellaisia valintoja jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi. Ja onnellisuus muodostuu juuri niistä tekijöistä, jotka koet itsellesi tärkeäksi ja arvokkaaksi. Ja mitä blogiin tulee, jatkossa tänne saattaa tipahdella uusia reseptejä ton-päätteellä. 

Peace & Love

- Heini

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Onnellisuus voi löytyä pienistä asioista, ajatuksista ja hetkistä. Heini Kaarina –blogia kirjoittaa 25-vuotias ikuinen luonnonlapsi ja kuukautisoireista ajoittain ”hulluksi” tuleva ihmisyksilö.  Ammatiltaan Heini on lähihoitaja  ja tekee töitä ihmisten parissa. 

Blogissa pohditaan elämää askarruttavia asioita kuukautisten ja kauppalistan välillä, mutta ennen kaikkea hyvän elämän eväitä. Blogissa tulee näkymään luontoon ja ruuanlaittoon liittyviä postauksia. Intohimo kohteena ovat pääsääntöisesti gluteenittomat kasvis- ja vegaani herkut. Elämää ilahduttaa Peppi-koira, jonka hännänpää ajoittain vilahtelee blogissa, unohtamatta perhettä ja ystäviä.

Tervetuloa seuraamaan!

miettinenheini@gmail.com