Kirjoitukset avainsanalla #naistenpäivä #menaiset #kuukautiset

Tänään on hyvä hetki kirjoittaa tästä aiheesta. Naistenpäivänä. Asia, joka koskettaa lähes jokaista naista ja miehiä niiden naisten ympärillä.  Nimittäin kuukautiset. Itselläni ne ovat tuskaiset, eikä niinkään fyysisesti vaan henkisesti. Kiertoni on 23-28 päivää, enkä välillä  osaa sanoa mikä kehoani tai mieltä vaivaa kunnes kuukautiset ilmestyvät. 

Olen kamala. Olen negatiivinen. Olen ahdistunut. Olen ärtynyt. Makaan sohvalla yhden päivän. Toisena päivänä rasvan ja makeanhimo on (lähes) voittamaton. Kolmantena päivänä itken. Tässäkin on vasta kyse kolmesta päivästä. Sitä ennen olen tuntenut raivoa. Sellaista raivoa, etten kykene hillitsemään tunnepuuskiani. Kierron aikana tulee myös väsymys. Loputon väsymys. Tykkään olla nainen, mutta välillä on varmasti helvettiä olla mies ympärilläni. 

Fyysiset oireet ovat sitten oma lukunsa. Niissä pääsen vähemmällä. Kipu on kuitenkin vain yksi fyysistä oireista. Hallitsettomat ilmavaivat ovat myös tuttu ilmiö. Keskivartaloni alaosa on niin turtunut/turvonnut kuukautisista, etten tiedä millä lihaksella jännittää kun ilma haluaa hiipiä ulos pitkin suoltani. Ja lopulta pieru tulee väärässä paikassa väärään aikaan. Kärsin myös ohi vuodoista. Edes neljän pisaran tampooni ei tuki niagaran putoustani. Valitettavan usein pyykkikoristamme löytyy kuukautisilla varustettuja alushousuja. Viimeisin vaiva, jonka toivon muillekkin ilmestyvän on luulo Neitsyt Maria raskaudesta. Mahani turpoaa ja pullottaa kuin olisin kolmannella kuukaudella raskaana. Jumalallinen raskaaksi tulemisen harha katoaa heti kun kuukautiset ilmestyvät. 

En halua tulla ymmärretyksi väärin. Rakastan kuukautisia, koska ne ovat osa minua. Olen nainen ja tälläiseksi minut on rakennettu. Joskus vain toivoisin naiseuden ja kuukautisten olevan helpommat...

Naistenpäivänä onkin hyvä muistaa kaikkia naisia, naisen mielisiä ja naiseuden ihailijoita. Aina ei ole helppoa olla sellainen kuin on. On kuitenkin arvokasta olla nainen juuri sellaisella tavalla kuin itse haluaa (oli sitten kuukautisia tai ei.)

Ihanaa naistenpäivää kaikille naisille <3

- Heini

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla