Kirjoitukset avainsanalla mielen voima

” Menestyminen tulee aktiivisella työllä, viisailla valinnoilla, epämukavien tunteiden sietämisellä, merkityksellisyyden kokemuksen sivutuotteena, höystettynä vahvalla myötätunnolla. ”

Näin on kirjoittanut Maaret Kallio kirjassaan Lujasti Lempeä, jonka suosittelen ehdottomasti lukemaan.

Instagramia sellaisessani huomaan monien liikunta-alalla olevien mainostavan valmennuksiaan.  He ovat valmentajia, jotka auttavat sinut huippukuntoon vuonna 2018. Mitä jos lupaisi pitää lisäksi mielen fitneksessä?  Minullakin oli lupaus vuodelle 2018. Lupaus pysyä kunnossa. Lupaus pitää ne tuhannet aivosolut omassa hallissani. Aivosolut, jotka huutavat sokeria. Aivosolut, jotka pyytävät olemaan vieläkin ahkerampi ja parempi. Aivosolut, jotka itkevät itsesäälissä. Nämä aivosolut pidän vuonna 2018 hallinnassani. Nämä asiat lupasin vuodelle 2018…

Vuosi 2018 + 5 päivää, en ole pystynyt pitämään lupauksista ainuttakaan. Olen silti tyytyväinen, olen antanut anteeksi aivosoluilleni. Mielen fitness on menestymistä itsesi kanssa, että ”epäonnistumisista” huolimatta olet tyytyväinen itseesi. Tilanteiden muuttuessa kykenet pitämään mielesi. Pystyt sanomaan niille tuhansille aivosoluille olevasi hyvä ja ihana, vaikka sortuisitkin tunkemaan kakkupalan kokonaisena suuhusi tai vaikka sortuisit syömään leivän senttimetrin paksuisella voikerroksella ja triplajuustolla. Kiireessä ja väsyneenä liikunta saattaa jäädä välistä, mutta osaat rauhoitella mieltäsi, etkä sorru itsellesi asettamien pettymyksien kierteeseen. Töissä mokatessasi osaat sanoa itsellesi, että olet tarpeeksi hyvä ja että opit vielä. Kotona ymmärrät olevasi demokraattisen hallituksen jäsen, etkä pahoita mieltäsi jos asiat eivät mene niin kuin haluaisit.

Tavoitteena menestyä minun itsenäni. Juuri tämä itsensä kanssa toimeen tuleminen, voi olla se avain siihen, että elämä alkaa tuomaan luoksesi hyviä ja toivottuja asioita.

Yhden viisaan ajattelin ajatusta lainaten mielen fitness on kykyä ymmärtää, ettei sade ole huono vaan ajattelumme tekee siitä sellaista.

Tänään, sunnuntaina aamupalan jälkeen lähdimme ulos keräämään happirikasta ilmaa ja aurinkoista säätä aivosoluille. Aivosoluille, joiden tulee jaksaa vielä 358 päivää kunnes taas tehdään uudet lupaukset. 

- Heini

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Onnellisuus voi löytyä pienistä asioista, ajatuksista ja hetkistä. Heini Kaarina –blogia kirjoittaa 25-vuotias ikuinen luonnonlapsi ja kuukautisoireista ajoittain ”hulluksi” tuleva ihmisyksilö.  Ammatiltaan Heini on lähihoitaja  ja tekee töitä ihmisten parissa. 

Blogissa pohditaan elämää askarruttavia asioita kuukautisten ja kauppalistan välillä, mutta ennen kaikkea hyvän elämän eväitä. Blogissa tulee näkymään luontoon ja ruuanlaittoon liittyviä postauksia. Intohimo kohteena ovat pääsääntöisesti gluteenittomat kasvis- ja vegaani herkut. Elämää ilahduttaa Peppi-koira, jonka hännänpää ajoittain vilahtelee blogissa, unohtamatta perhettä ja ystäviä.

Tervetuloa seuraamaan!

miettinenheini@gmail.com