Kirjoitukset avainsanalla meikitön

Joulu on jo ihan nurkan takana. Tarkoitukseni oli kirjoittaa teeman mukaisesti joulusta, kuitenkin tekstin kirjoittaminen ei onnistunut legendaarisen "joulukiireen" takia. Valmiina minulla kuitenkin oli tämä, jossa pohdin meikin ja meikittömyyden merkitystä itselleni. Näin joulun korvalla, onkin hyvä antaa mielen kuin naamankin levätä ilman ylimääräistä. 

Pystyisinkö olemaan itsevarma ilmanmeikkiä? Miten pääsisi ajattelussa eteenpäin, että meikittä on parempi kuin meikissä?  Meikkaan satunnaisesti arkena ja juhliin olen aina meikannut. Mitä tapahtuisi, jos en enää meikkaisi? Miltä tuntuisi mennä juhliin ilman meikkiä? Ihailen meikittömiä, freesin näköisiä ihmisiä. Itselläni aamutunnit menee pallo naaman turvotuksen laskeutumisessa ja iltapäivään kääntyessä naamani ei kykenen valehtelemaan väsymysystään. Unohtamatta nuhjuista olo sisällä päin. 

Olen pidempään aikaa pohtinut  syitä, miksi meikkaan ja pohtinut vastaavasti argumentteja meikittömyydelle. Asia voi muuttua moneksi, niin kuin tästä kuin monestakin asiasta on erilaisia ajattelijoita. 

Aloitetaan totuudesta. Miksi meikkaan - Totuus, että toivoisin sopivan määrän aurinkopuuteria hämäävän poskeni kapeamaksi kuin oikeasti ovat ja, että eyelineri saisi  silmäni erottumaan naamasta edukseni. Alla on ne neljä pohdittua syytä, miksi meikittömyys on ollut ajatuksissani. 

 

 

1. Iho

Olen alkanut näin aikuisuuden kynnyksellä pohtia, mitä meikissä olevat kemikaalit tekevät elimistöllemme. Miksi käytän ainetta, jota iho mahdollisesti hylkii ja kertoo tästä allergisin oirein? 

Huomaan myös usein juhlien jälkeen odottavani oikein innolla hetkeä, kun pääsen pesemään meikit pois kasvoiltani. Kuinka puhdas ja raikas olo siitä tuleekaan. Ihoni kaipaa huolellista pesua ja hyvän rasvan. Onko siellä ketään, joka pitää juuri tätä hetkeä arjen luksuksena?

 

 

2. Poikaystävä

Muistan hetken, kun Jere näki ensimmäistä kertaa minut ilman meikkiä.  Illan päätteeksi kävin pesemässä pari tuntia suhertamani naamani viemäriin. Vessasta tullessani, Jere katsoi hämmästynein silmin ja sanoi söpö.  Saan enemmän kehuja riisuttuna meikistä. Kun jätän huulipunani pois, saan enemmän suukkoja. Vaikka tiedänkin kelpaavani meikkasin tai en. 

3. Käytännöllisyys

Tykkään laittautua ja "näyttää hyvältä", loppujen lopuksi olen kuitenkin käytännöllinen ihminen. Koen usein aamulla turhaksi alkaa pynttäämään naamani. Lisäksi aina sattuu niin, että ripsarit varisee kesken päivän pois tai satun unohtamaan silmiäni hieroessani, että meikit on edelleen naamassa. Peiliin katsoessa ei enää näy "näytän hyvältä" naama vaan enemmin yön pikkutunneille juhlinut naama.  Joten käytännön syistä naama jää aika usein laittamatta. 

 

 

4. Luonnollisuus

Vaikka kaikki edellä mainitut pohdinnat saavat minut kyseenalaistamaan naamani laittoa, suurin syy meikittömän olemuksen takana on luonnollisuus. Tahtoisin oppia rehellisesti rakastamaan itseäni meikittä. Tahdon/tahtoisin olla luonnollinen. Vaikka usein saan tuskan tunteita katsoessani peiliin, ei ajatteluni itsestäni muutu, oli naamassani sitten hailightia tai ei. Luulen, että oman itsensä näkeminen luonnollisesti kauniina lähtee loppujen lopuksi sisältä päin. (En kuitenkaan vähättele, meikin voimaa ja itsensä näkemistä myös kauniina meikissä.) 

Vielä en usko, että olisin 100% meikitön. Lupaan kuitenkin harkitsevani pidempään tuotteita, kun mietin meikki varastoni täydennystä ja vielä tulee juhlat, jonne mennen ihon, käytännöllisyyden, luonnollisuuden ja poikaystävän suukkojen vuoksi ilman meikkiä. Enkä puhu nyt juhannusjuhlista mökillä. 

Rehellisesti. Huonoina päivinä meikki antaa itseluottamusta. Itseluottamus parantaa ryhtiä ja virkeä yleisolemus auttaa ”selviytymään” päivästä. 

 

On hyvä muistaa ihon olevan kehomme suurin elin ja joku päivä iho joka meillä nyt on, ei ole enää samanlainen. Joku päivä huomaa ihon olevan vanhempi. Tahdon pitää ihostani huolta, haluan nähdä kasvoni, muistaa pehmeät poskeni, sillä jonain päivänä ihoni ei enää ole samanlainen.

- Heini

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Onnellisuus voi löytyä pienistä asioista, ajatuksista ja hetkistä. Heini Kaarina –blogia kirjoittaa 25-vuotias ikuinen luonnonlapsi ja kuukautisoireista ajoittain ”hulluksi” tuleva ihmisyksilö.  Ammatiltaan Heini on lähihoitaja  ja tekee töitä ihmisten parissa. 

Blogissa pohditaan elämää askarruttavia asioita kuukautisten ja kauppalistan välillä, mutta ennen kaikkea hyvän elämän eväitä. Blogissa tulee näkymään luontoon ja ruuanlaittoon liittyviä postauksia. Intohimo kohteena ovat pääsääntöisesti gluteenittomat kasvis- ja vegaani herkut. Elämää ilahduttaa Peppi-koira, jonka hännänpää ajoittain vilahtelee blogissa, unohtamatta perhettä ja ystäviä.

Tervetuloa seuraamaan!

miettinenheini@gmail.com