Edelliseen päivitykseen liittyen on minun välttämätöntä huomauttaa eräästä asiasta. Jos takkikärpäsen purema nainen on alkanut tarjota liian usein drinkkejä rakkaalle miehelleen, voi käydä niin, että mies alkaa nautiskella väkijuomia omatoimisestikin. Alkoholihan aiheuttaa miltei yhtä paljon riippuvuutta kuin takit.

Näin oli arvatenkin käynyt myyjättärelle kantakahvilassamme. Oli lounasaika. Räiskyvän keltaisiin, heijastinnauhoilla koristeltuihin takkeihin pukeutuneet miehet nautiskelivat lihapiirakoitaan iltapäivälehtiin syventyneinä. Linjaston tyhjennyttyä jonosta päätti myyjätär vastata arvatenkin hyvältä ystävältään saapuvaan puheluun: "Voin kyllä, odota, siirryn hieman syrjemmälle". Rock-tyylinen, vapaa-ajalla varmaankin niitein varusteltuihin, aitonahkaisiin takkeihin pukeutuva nainen siirtyi vain metrin, ja alkoi keskustella kovaan ääneen. "Joo kyllä se syytteen siitä saa. Katotaan nyt mitkä ne korvaukset sitten on, eihän sillä tietenkään ole mitään mistä ottaa. Uhkaili taas oikein kunnolla, sanoi vievänsä saunan taakse ja *sensuroitu*. Sitten vaan heitti takin päällensä ja lähti baariin. Eihän sitä joo tiedä milloin se sitten vielä toteuttaa uhkauksensa. Kyllä tässä nyt on vaan jotain tehtävä". Keltatakkiset miehet olivat olevinaan syventyneinä jo kyllästyttäviin doping-uutisiin, mutta punastuvat korvanlehdykkäät paljastivat kaikkein keskittyvän pelkästään kuunteluun. Varovaisesti kaikki pälyilivät ympärilleen etsien mahdollista piilokameraa ja pian sisään saapuvia, nauraen ilkkuvia selkääntaputtelijoita. Heitä ei tullut.

Ehkäpä, jos hyvin käy, me kaikki opimme myyjättäreltä jotain. Minä olisin niin kovasti halunnut mennä myyjättären luo, kietoa pehmeän untuvaisen, vaaleansävyisen, sydänlämmöllä varustetun takin hänen harteilleen ja sanoa: rakas sisko, pitäkäämme toisistamme huolta. Älkäämme unohtako, että me naiset puolustamme toisiamme viimeiseen takkiin. Voi kunpa olisin rohjennut.

Kirsi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat