Naapurin vanha juoppo, asuu muuten äitinsä kanssa, valitteli, että on se älytöntä kun pitää koko ajan olla täyttämässä niitä lappuja. Työtön, työtön, työtön. Mutta mielestäni mieluummin niitä täyttelee, kuin kurjaan työpaikkaan menee. Silloin, kun minä olin työtön, tuli joskus kirjeitä, että tätä paikkaa on nyt haettava, muuten me ei anneta sulle mitään. Hae tai kuole. Siinä piti olla ovela. Paikkaa oli haettava, eikä ihan miten sattuu kuitenkaan, sillä työvoimaviranomainenhan olisi saattanut ottaa sinut puhutteluun. Kysynyt, että miten sinä noin hait. Ei tämä ollut asiallinen hakemus ollenkaan. Me ei kuule anneta sulle mitään. Kuole.

Niinpä minä keksin ovelan keinon. Hakemus olisi asiallinen, mutta tekeytyisin verkostomarkkinoijaksi. Jokainen, jolla on ystävänä verkostomarkkinoija, tietää mistä kirjoitan. Niinpä en paljoakaan kertonut itsestäni tai työhistoriastani, vaan kehuin muka  edustamaani tuotetta. Ja olin valmis kertomaan ja markkinoimaan myös tulevalla työpaikallani, koska koin sen kutsumuksekseni. Eipä tarvinnut työhaastatteluihin lähteä.

Mutta jos joku myisi takkeja verkostomarkkinoinnilla? Se olisi kyllä hieno juttu.

Kirsi

Ps. Ja taas, ihanat siskot, pukeutukaamme lämpöisiin takkeihin ja paksuihin rukkasiin. Ei olla sen limaisen, ällöttävän, äitelän James Bondin teemalla "Cold Finger". 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat