Jos on siis vahingossa päässyt käymään niin, että takki-innostuksessa aviomiehen tajunnantilan heikentämiseksi tarkoitetut toimenpiteet ovat karanneet käsistä, ei ole syytä huolestua tai panikoitua, vaan alkaa tarkkana seuraamaan humalatilan eri vaiheita ja käyttäytymään kulloiseenkin vaiheeseen sen vaatimalla tavalla.

Nousuhumalan riemullisesta olotilasta voi nauttia sivullinenkin, sillä silloin on kaikkein otollisin aika esimerkiksi pyytää lisärahoitusta omiin hankintoihin, jos omat varat eivät satu riittämään. Nousuhumalan tunnistaa miehen iloisesta mielestä, loputtomasta puhevirrasta, vanhojen vitsien yhtäjaksoisesta toistamisesta sekä hellistä huomionosoituksista. Mies saattaa myös laulella, hieman epävireisesti ehkä omia persoonallisia tulkintojaan tunnetuista lauluista, kuten Levottomasta Tuhkimosta:

"Ja elämä on helppoo, silloin kun on joku, joka tekee sinulle martinin..."

Tämän oivallisen olotilan jälkeen saapuu syväksi harmiksemme laskuhumala, jolloin on kaikkien takki-intoilijoiden oltava varuillaan. Silloin pieninkin sananen saattaa saada aikaan kohtuutonta suuttumusta ja ärinää, jolloin viisas takkeilija valitsee näin syyskaudella garderobistaan lämpimän, tuulta ja sadetta pitävän, vähintäänkin puolireiteen asti yltävän ulkoilutakin ja lähtee virkistävälle lenkille odottamaan humalan seuraavaa, ja aina niin odotettua kolmatta vaihetta, sammumista.

Näin siis, rakkaat ystävät, voi luovimalla ja seuraamalla tilanteen kehittymistä selviytyä itselle edullisella tavalla haastavistakin olosuhteista.

Kirsi

Ps. Ensi viikoksi on luvattu talvea tulevaksi. Sisareni, kohta on siis pehmoisten untuvatakkien aika...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat