Voi siskot, kultaiset, suloiset! Voisinpa teille apuni antaa. Kuinka paljon olemme kärsineet, kuinka paljon sisäämme tuskaa ja surua säilöneet.  Sukuamme, miehiämme, lapsiamme, Suomeamme hoivanneet ja huoltaneet, että itsemme olemme unohtaneet. Ja se vääryys ja välinpitämättömyys, se on patin rintaamme rakentanut. Se on epäpuhtaan papa-paperin postista kantanut. Mutta siskot, antakaa minun, kärsimyksen syvällä rintaäänellä, kertoa teille mitä olen kokenut. Oppikaa siitä mitä minä olen oppinut. Olkoon karmea kohtaloni teille avuksi. Ettei enää Roosa nauha -keräyksiä tarvittaisi, ettei kauniit hiuksemme päästämme lähtisi, ettei lapset ilman äitejään jäisi.

Oi siskot, kirjoittakaamme! Kaivakaamme sisältämme muistoistamme sen kaikista ällöttävimmän muistomme. Sen mitä viimeiseksi haluaisimme käsitellä. Sen jonka olemme peittäneet sinne tunkkaisen tunkiomme syvimpään kohtaan. Olkoon se poikaystävämme paskaläjän kohtelu, sukulaisemme sarkasmi, oma alistuva käytöksemme. Sen tunnistaa siitä, että se muisto tuntuu oksettavalta, nololta, etovalta. Ja antakaa tulla! Kiroilkaa kirjoittaessanne! Huutakaa! Antakaa niiden kammottavuuksien kuulla se mitä olisi pitänyt silloin sanoa! Kaivakaa lisää! Sillä sitä riittää, riittää ja riittää! Antakaa kynänne sauhuta! Ja polttakaa paperi, jos siltä tuntuu.

Kun tunkio on ilmastettu, voi siitä kasvaa kaunis kukkanen. Sillä niin on ylhäällä kuin on alhaalla. Henkemme, ajatuksemme, mietteemme rakentavat kehomme. Kurjat ja alhaiset tuskat tekevät pahaa. Kun ne poistuvat mielestämme, ne poistuvat kehostamme. Tietysti mahtavan lääketieteen rinnalla.

Olette rakkaita

Kirsi

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat