Sinä olit pomoista parhain. Tunsit minut paremmin kuin tunsin itseni. Sanoit katsoessasi minua, että tietäisinpä mitä noiden silmien takana liikkuu. Sanoit vaistoavasi, että siellä on jotain syvällistä ja tärkeää. Vaikka sinä hetkenä mietinkin lähinnä sitä, että minkähän takin laittaisin illalla yökerhoon, sinä herkkänä miehenä vaistosit jo sisälläni pulppuavan kutsumuksen, vaistosit tulevan tehtäväni idun maailman parantamiseksi, olit aikamme Johannes Katsastaja.

Sinä olit pomoista parhain. Tuit minua henkisellä tiellä, annoit itsevarmuutta ja voimaa löytää tie sieluuni. Nyt aika on tullut! Missioni on tarkoitus täyttyä. Minusta on tuleva takkiasianainen, joka puolustaa takkien hankintoja ja siinä sivussa naiseutta. Naiseutta, joka tekee maailman paremmaksi ja kauniimmaksi. Tulkaa tyköni, te ihanat siskot! Olen täällä puolustamassa asemaamme, tuen teitä tässä vaaralliseksikin muuttuvassa yhteisössämme, jossa nainen tarvitsee suojaavia takkeja enemmän kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

Sinä olit pomoista parhain. Et edes paljon minua trumpannut, mitä nyt pikkuisen pikkujoulun pikkutunteina. Mutta sehän oli tietysti omaa syytäni, sillä pukeuduin silloin siihen tekoturkistakkiin, jossa näytin ehkä liiankin katu-uskottavalta.

Kirsi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat