Timo käytti siistejä, pilottimallisia takkeja. Hän oli muutenkin aina sliipattu, kulki takatukka kammattuna urheilukilpailusta toiseen. Sinä itsenäisyyspäivän aattona olimme olleet tansseissa taas loppuun asti, esiintyjää tuskin olimme käyneet edes katsomassa. Ei, sillä minä ja Sari olimme istuskelleet pääasiassa parkkipaikalla Timon auton takapenkillä, nauttineet Herbapullon huuruustamista keskusteluista. Timo kuskina kuunteli kiltisti järkeviä juttujamme, olihan hän ollut jo kauan ihastunut Sariin.

Vaikka ilta oli vanha ja kahdet kasvot kalmaakin kalpeammat, päätimme mennä meille jatkoille, kun kerrankin talo oli tyhjillään. Valitettavasti minulle ja Sarille tuli yhtä aikaa puhelu isoon luuriin. Timo kuunteli taaskin kiltisti keittiöön asti kaikuvaa sanomaamme, mutta tietty käytös voi kumota lyhyessäkin ajassa jopa voimakkaan, pitkään jatkuneen kiinnostuksen ja samalla  voi orastava yhteinen tulevaisuus haihtua savuna ilmaan. Saavuttuamme Timo sanoi hieman vaivautuneena lähtevänsä ehkä tässä kuitenkin pikkuhiljaa ajelemaan kotiin päin, kun kellokin on jo aika paljon ja huomenna on se peli ja kaikki ja matkakin on aika pitkä. Sinä itsenäisyyspäivän yönä vetiset ja verestävät silmämme pääsivät todistamaan Saab 99:n pystyvän nopeisiinkin kaarroksiin, vaikka jotkut sitä traktoriksi haukkuivatkin.

Tämä muistelu kultaiselta 80-luvulta varoittakoon teitä, rakkaat siskot, tekemästä samoja virheitä suurena juhlapäivänä. Katselkaamme juhlia tänään lämpöisen teen äärellä ja toivokaamme, että näemme kerrankin hieman enemmän ulkokuvaa ja siten ladyjen takkivalintoja.

Kirsi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat