Haastattelija: Olet ollut aika kriittinen täällä muutamia kohtaan. Mitähän he sanoisivat sinusta, jos saisivat puheenvuoron?

Takitar: Kaikki sanoisivat, ja ovat sanoneetkin, samaa. Haastattelija menee vaikka heitä haastattelemaan. Sanoivat, että voi voi kun sinä olit niin järkevä. Olit niin kunnollinen ja ihana. Kunpa olisin ollut parempi. Pisteet siitä heille, että jollain tasolla ymmärtävät oman öykkärimäisyytensä. He ovat niin kuin öykkärektikkoja, osa aivoista ymmärtää olevansa öykkäri, mutta silti vain jatketaan öykkäröintiä. Paitsi ehkä tämä yksi ei ymmärrä mitään, jolla on etova pärstä. Hän on tunne-elämältään 6-vuotiaan tasolla.

MINÄ olen käyttäytynyt ystävällisesti ja sivistyneesti! Onko sitten väärin odottaa sitä muilta? Nyt asun yksin, olen vuotta vaille 50, ja keskityn tästä lähin puolustamaan siskojani viittamainen takki päälläni. Vähän hoidan välillä pihaa. Tiedän kyllä, itse valitsin öykkärit. Kai he kuvastivat kuitenkin niin rikkinäistä sisäistä tilaani.

H: Niin. Elämä on peili, jonka kuva muodostuu syvemmästä olemuksestamme.

T: Hyvin sanottu. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat