Se oli sellainen pienikokoinen tapaus. Tutun tuttu. Ystävä lohdutti, että voithan aina sanoa sille, että tule tänne mun kainaloon. Se ei juonut ollenkaan, mutta sanoi, että voisihan sitä ottaa hieman viiniä, jos olisi oikein sopivaa seuraa. Tiesin, että se tarkoitti mua, kun se vinkkasi silmää ja katsoi mua vieno virne kasvoillaan.

Olin silloin kalustamassa asuntoani ja se sanoi tuovansa maahan juuri tuollaista mun haluamaa pöytämallia. Sanoi, että se antaa mulle sellaisen. Ei mitään ongelmaa. Ei se hänelle mitään maksa. Ystäväni neuvoi, että et varmana ota siltä pöytää. Se kiinnittää sillä sinut itseensä. Lirissä olet jos otat. No niin mä sitten sanoin sille, vähän epävarmasti ja hieman vaisusti, että ei kiitos, en voi, ja se hyväksyi asian viimein.

Sitten se alkoi soittelemaan ihan liikaa. Ja mä pähkäilin pitkään mitä siinä tilanteessa pitäisi tehdä ja päätin sitten olla vastaamatta. No, pakkohan se oli sitten viimein kuitenkin vastata ja se sanoi, että voisiko sitä käyttäytyä aikuismaisesti, jookos?

Voi kuinka onnellinen olinkaan, että olin ostanut kalusteeni itse omilla rahoillani. Rakkaat, ihanat siskot! Uskokaa ystäviänne! Muistakaa, että ei ole olemassa ilmaisia pöytiä.

Kirsi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat