Takitar: Haastattelija hoi! Miksi ikinä ei ole haastattelija paikalla, kun haluaa tulla haastatelluksi? No siinähän sinä. Kysy!

Haastattelija: Ok. Kerro vähän juopposuorastasi, mieluiten aikajärjestyksessä.

T: Mielelläni. Ensimmäinen oli sellainen harmiton juoppo, ei missään nimessä voida sanoa älykkääksi. Ihan hauskoja juttuja lateli kuitenkin, oli urheilullinen. Mutta myöhemmin siis täysi juoppo. Ja siitäkin kuulin, että hän on ihan kammottava mellan fem och sju -addikti. Tämä ei tullut tietooni suhteemme aikana.

H: Ja seuraava?

T: No sitten tuli tämä rauhallinen ja aika fiksu juoppo. Ei voida komeaksi kehua. Muistan vieläkin hänen tyytyväisen olemuksensa saadessaan päivän ensimmäisen huurteisen. Hän on sittemmin siirtynyt autuaammille baaritiskeille, yläkerran VIP-kabinettiin, jos asian saa näin ilmaista. Lähtöön oli kolme syytä - viina, viina ja viina.

H: Hui. Entä seuraava?

T: Seuraava on tämä jäteläjä, jonka kohtasin kadulla. Hän oli sellainen viikonloppujuoppo, ja aina juopotellessa oli päästävä yökerhoon. Niitä naisia iskemään, you know. Ei erityisen ärhäkkä humalassa, muuten vain rasittava. Hänellä oli kyllä hienoja takkeja. Oli myös addikti, tietysti.

H: Ja sitten?

T: Seuraavana tuli tämä etova pärstäinen iljetys, hyi kamala, ehkä kykenen jotain kertomaan. Hän siis piti viinanjuontia erittäin huonona asiana, mutta joi kuitenkin. Humalassa hänen äänensä muuttui venyväksi ja narisevaksi, kun suusta alkoi tulla pirullisia ja ivallisia sanoja. Lähti juoneena pubeihin. En pysty hänestä enempää kertomaan, gllll...

H: Vielä yksi?

T: Joo, tämä viimeinen juoppo. Erittäin älykäs kotijuoppo. Aloitti jo aamulla hommat. Addikti, kyllä.

H: Aikamoinen suora.

T: Kiitos.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat