Oi rakkaat siskot, minähän olen unohtanut yhden juopon kokonaan! Ja hän oli arvellakseni pahin juoppo kaikista. Oli käyttänyt joskus jotain muitakin aineita. Hän näytti hyvältä, hänellä oli ihanan paksut, pitkät, kullanhohtoiset hiukset, vaatteet mustaa nahkaa, tatuointi ja lävistys. Hänestä huokui vaara, ja se viehätti minua. Välillämme oli alussa todellakin kipinää. Hän piti minua kauniina. Ensitreffeillämme hän naurahti, katsoi alaspäin päätään puistellen ja sanoi, että onpa kiva nähdä, siis todellakin kiva nähdä! Se sai syömmeni sulamaan. Mutta sitten alkoi paljastua masennusta, epämääräisiä kaveruussuhteita joihinkin aivan outoihin kummajaisiin ja huomasin myös sen, että hevimiesten järjenjuoksu ei ole samalla tasolla kuin yleensä tapailemieni, korkeasti koulutettujen herrojen älli. Ei jatkoon.

Haastattelija: Terävä huomio. Ja "ei jatkoon" kommentti on yhtä omaperäinen kuin "ei mennyt niin kuin Strömsössä".

Takitar: Kiitos. Ja kuvitelkaa, mies vei minut itsenäisyyspäivänä, siis itsenäisyyspäivänä, johonkin halpispubiin juomaan kaljaa ihmeellisten örkkien seuraan. Siinä olisi intellektuellit olleet kuulkaa ihmeissään keskustelun tasosta - öörk, kato jätkä, #*# mikä juoppo ###, olit sitten eilen kännissä #"#, voi v##. Silloin minä sanoin heipat, kietouduin lämpimään, pitkään villakangastakkiini ja kävelin kaupungin läpi kotiin hennossa lumisateessa katselemaan Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa. Samalla siemailin teetä pikkulilli pystyssä kauhistuneena siitä, kuinka eri tasolla voi pieni kansamme ollakaan.

H: Kuka silloin oli illan kuningatar?

T: Minä. Koska olin pelastanut itseni sieltä kamalasta peikkojen täyttämästä luolasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat