Haastattelija: Mitä et voi sanoa?

Takitar: Sitä sananlaskua kassahenkilölle. Minun on ajateltava tulevaisuuttani. En voi pilata elämääni, tehdä siitä vaikeaa. Jos nimittäin alan juttelemaan hänelle, siinä väkisinkin tulee molemmille mieleen kaikenlaisia asioita. Hän voi alkaa kiinnostumaan tai sitten hänestä voi alkaa tuntumaan ahdistavalta. Alamme seuraamaan näkyykö toista ja minun on valittava hänen kassansa, vaikka siinä olisi pisin jono. Jos en sitä valitse, hän voi pahoittaa mielensä. Tai ahdistua, jos valitsen. Tilanne tulee olemaan joka tapauksessa todella hankala. Ja aina pitäisi keksiä jotain sanottavaa. Jotain nokkelaa. Ja hän näkee aina ostokseni! Hänhän tietäisi minusta jo kaiken! Tänään siideriä ja siteitä. Naistenilta ja menkat. Sekasyöjä. Ei laktoosi-intoleranssia. Miettii terveyttään, ostaa hedelmiä ja pähkinöitä.

H: Kassahenkilöt tietävät tosiaankin asiakkaista paljon.

T: Oi kamala! Juttelevatkohan he asiakkaista takahuoneessa? Katsoin yhtä toista pitkään silmiin, kun kassahenkilöt menivät minulta sekaisin eikä hän ollutkaan minun sananlaskukassa. Ne pitävät nyt minua monen kassan naisena! Jonain kassannielijänä.

H: Teet elämästäsi vaikeaa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat