Tahdon jakaa muutamia vinkkejä sellaisille kanssasisarille, joiden mies alkaa tuskastua kotona yhä pidentyvään takkirivistöön. Ensinnäkin, takkeja kannattaa säilyttää useammassa eri paikassa, kuten vaatehuoneessa, makuuhuoneen kaapissa, eteisessä ja ehkä varastossa. Muutama takki yhdessä paikassa hämää muuten niin älykkäitä olentoja kuin mies luulemaan takkikokoelmaasi pienemmäksi.

Uutta takkia kotiin tuotaessa on katsottava tarkkaan, ettei pieni lapsesi näe toimiasi ja intoudu kyselemään ostoksistasi kovaan ääneen. Silloin muuten niin omissa oloissaan viihtyvä miehesi voi kiinnittää sinuun ei niin toivottavaa huomioita. Jos näin kuitenkin käy, voi ilmoille heittää jo edeltä käsin mietityn valkoisen valheen - ei ei, toin tämän varastosta. Myös uudet, takin ostoon liittyvät, epäilyttävän isot muovipussit tulee hävittää heti.

Hyvä keino on myös ostella takkeja, jotka ovat lähes toistensa kopioita. Silloin miehesi ei ehkä rekisteröi alati vaihtuvia palttoitasi.

Jos miehesi ei anna sinun rauhassa mallailla uusimpia takkihankintojasi, vaan tulee urputtamaan jotain, että mitä täällä taas tapahtuu onko sitä taas jotain osteltu ja millä summalla, niin hyvä keino on juottaa ukko tiedostamattomaan tilaan ja odottaa hetki armollisen unen saapumista. Sen jälkeen on mahdollista paneutua omassa rauhassa rakastamaansa asiaan. En kuitenkaan lähtisi niin radikaaleihin ratkaisuihin kuin Anneli. Nimittäin kyllä kaltainen kaltaisensa tunnistaa, rikostutkijat vaan eivät koskaan älynneet laskea rouvan takkimäärää.

Nyt näyttää tulevan siis sadepäivä. Pukeutukaamme, rakkaat sisaret, siis polyesteri-pinnoitteeseen, kuitenkin tikkivuorattuun syystakkiin, ja jättäkäämme villakangastakit vielä hetkeksi odottamaan kylmempien ja kuivempien säiden saapumista.

Kirsi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Takeista ei ole tarpeeksi kirjoituksia nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Kuitenkin lähes jokainen käyttää takkia jossain elämänsä vaiheessa. Takki suojaa ihmispoloista elämän kolhuissa ja myrskyissä. Takilla voi ilmaista tunteitaan ja olotilaansa, esimerkiksi kulkemalla takki auki. Takkia voi kääntää, takin voi heittää olalle, takki voi olla tyhjä. Voiko mitenkään kauniimmin osoittaa myötätuntoa kärsivälle lähimmäiselle, kuin laittamalla takkinsa hänen suojaksi? Takkia ovat käyttäneet aikamme saatossa monet merkkihenkilöt, kuten Napoleon, Mannerheim, Sirkka-Liisa Anttila. Tai jos olet gansteri, voisitko kuvitellakaan kulkevasi kujilla ilman korkeiden takinkaulusten tuomaa suojaa. Takki kuvastaa meidän sisintämme, joten laittakaamme takit nyt niiden ansaitsemaan asemaan. Presidentistä vaariin, kaikki takkeilemaan!

Kategoriat